Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentumból is kilépett a szélkakas Körömi Attila

888.hu

2021.07.01. 11:30

Hol köt ki legközelebb? Gyurcsány Ferenc pártjában? Nála ez is elképzelhető.

 

Körömi Attila tavaly nyáron lépett be a politika világába, amikor elfogadta a Momentum elnökségi tagságát.

Akkoriban egy magyar választópolgár szóvá tette Körömi közösségi oldalán, hogy volt időszak, amikor a Jobbikot segítette, de előtte 2004-ig a Fidesz tagja is volt, akkor még erősen támogatta a budapesti olimpia megrendezését.

A budapesti olimpia melletti aláírásgyűjtés a 2002-es országgyűlési választáson induló fideszes jelöltek kötelező feladata volt. Ez volt az egyik kampányeszközünk. Jelölt voltam, tettem a dolgom – 2002-ben”

– magyarázkodott kommentben.

Azóta pedig láthattuk, ahogyan beállt a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtésébe. Nagy változás ez.

Hitelessége és elvhűsége tehát már évekkel ezelőtt is erősen megkérdőjelezhető volt. Korábban az uniós csatlakozást sem szavazta meg országgyűlési képviselőként, majd 2019-ben részt vett a lilák EP-kampányában.

 

Ami a közösségi oldalát elnézve megállapítható, hogy elnökségi tagként
az elmúlt egy évben nem hallottunk sokat felőle. Nem volt olyan megmozdulás vagy tevékenység a részéről, amellyel segítette volna megállítani a Momentum támogatottságának csökkenését.

A Momentum azzal magyarázta a kilépését, hogy Körömi eddig is teljes állásban dolgozott pedagógusként, a két feladat pedig nagyon megterhelő volt számára.

Ez elég gyenge érvnek tűnik, mivel amikor vele kampányoltak tavaly nyáron, már akkor is megvolt a civil szakmája. Előfordulhat az is, hogy nem fogadta el Gyurcsány Ferencet mint a baloldal vezérét, és nem kívánt tovább a DK ifjúsági szervezeteként működő pártban maradni. Ha így van, az megsüvegelendő, ugyanis a Böszme ölelő karjai elől a baloldalon nem sokan tudnak elmenekülni...

A legvalószínűbb azonban az, hogy személyét a Momentum arra kívánta felhasználni, hogy megnyerjen az internacionalista párt szimpatizánsának olyan esetlegesen csalódott fideszeseket, akikkel aztán csökkenteni tudja a kormánypárt támogatottságát. Tele volt a hazai sajtó azzal, hogy „már egy korábbi fideszes is kiábrándult korábbi pártjából”.

Azonban a közvélemény-kutatási eredmények alapján ez a terv dugába dőlt.

Ugyanis az olyan álkonzervatívok, mint Körömi Attila, szélkakas módjára csak pozíciókra hajtanak, és mindezt teljes elvtelenséggel teszik. Ezt azonban a magyarok pontosan tudják, és átlátnak Fekete-Győrék mesterkedésein.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére