Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki a legnagyobb góré a világon?

2015.11.19. 13:07

A lista elején nincs nagy változás. Nagyhatalmak vezetői, milliárdosok és a katolikus egyház vezetője is belefért a top 20-ba.
Hatalom és a pénz diktál

A Business Insider összesítése alapján az élen Barack Obama áll. Õt követi a kínai elnök, Hszi Csin-ping. A dobogó harmadik fokára az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is felfért. A politikusok között a listán szerepel még Angela Merkel, David Cameron, Francois Hollande és a japán elnök, Sinzo Abe is.

A pénzemberek, milliárdosok közül a legbefolyásosabb még mindig a BI listájának ötödik helyét elfoglaló Warren Buffet, az "ohamai jós", a Berkshire Hathaway vezetője, akinek befektetési tanácsait amerikai kibefektetők tömege lesi. Jó barátja, a Microsoft alapítója Bill Gates a lista 10-dik helyén áll.

Az állás azonban állandóan változik, mert például a Forbes összesítése alapján az élen az orosz elnök áll, őt követi a német kancellár és „csak” a harmadik helyen szerepel Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. Azért összességében azt mondhatjuk, hogy a Forbes összesítésénél a hatalom és a pénz dirigál.

Feltörekvők lehetnek

A Time magazin összesítése a befolyásos embereket kategorizálta.

A vezetők között az előbb említett listákon szereplő nevek mellett a listán szerepel a kubai elnök, Raoul Castro, Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke és az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu.

A titánok élére Kanye West, az amerikai rapper került, aki a szintén amerikai énekesnőt, Beyonce-t előzte meg.

A feltörekvők közé bekerült a Harry Potter sztárja, Emma Watson,  Emmanuelle Charpentier és Jennifer Doudna, elismert tudósok és kutatók a mikrobiológiában és a genetikában. De bekerült a listába a szudáni Musztafa Hasszan is, aki egy nemzetközi karitatív szervezet első embere és Misty Cooper, aki az első amerikai-afrikai származású balerina az Amerikai Balett Színház tagjai között.

A legbefolyásosabb színész az amerikai Bradley Cooper lett.

Az ikonok között pedig ott szerepel Thomas Piketty, a francia neo-marxista közgazdász, a Tőke a 21. században c. kötet szerzője, Taylor Swift, amerikai énekesnő, Diane von Fürstenberg divattervező és Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság első női zsidó származású bírája.

 

És a történelmi nagyok

A Michael H. Hast könyve alapján készült lista a történelem 100 legbefolyásosabb alakját válogatta össze; köztük inkább vallásalapítókat, jelentős tudósokat, felfedezőket és filozófusokat találunk.

Az első helyen Mohamed próféta, a második helyen Isaac Newton, a harmadik helyen pedig Jézus Krisztus áll.

Arisztotelész például a 13-dik, a matematikus Euklidész pedig a 14-dik helyen szerepel.

Az összesítésben ott találhatjuk a jelentős történelmi figurákat is. George Washington a 26-dik, Dzsingisz Kán a 29-dik, Nagy Sándor a 33-dik helyen áll, őt pedig Napóleon követi. Adolf Hitler a listán a 39-dik, Sztálin pedig a 66-dik helyen szerepel.

Nem csak politikusok, hadvezérek és tudósok szerepelnek a 100-as listán. William Shakespeare a 31-dik, Ludwig van Beethoven a 45-dik, Michelangelo pedig az 50-dik helyen szerepel.

(Business Insider, Time, Forbes)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére