Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kende Péter: „Orbán ötször olyan intellektuális színvonalon [beszélt], mint az ellenzék”

Horváth K. József

2022.07.01. 12:00

Azt írja Kálmán Olga, a DK parlamenti szóvivője legutóbbi Facebook-bejegyzésében, hogy „az Orbán-kormány megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot, tönkretette a hazát.”

 

A szóvivő asszonynak nyilván volt némi belső késztetése, ha már havonta több, mint másfél millió forintot keres, akkor csináljon is érte valamit. Neki ennyi sikerült. Rittyentett egy Nagy Imre 1956-os rádióközleményére hajazó bejegyzést, hogy Orbánt a szovjet megszállókhoz lehessen hasonlítani. A drámai első mondatok minden magyar fülében ott csengenek.
„Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt.”

 

Szóval az Orbán-kormány megszállta… Hát persze. Kálmán Olga talán elfelejtette, hogy nem a politikai szövetségesük Montreálban született Cseh Katalinjáról beszél vagy a párt másik korifeusáról, Berg Dánielről, aki New York-ban látta meg a napvilágot, hanem a székesfehérvári születésű Orbán Viktorról. Aki nem saját elhatározásából kormányfő, hanem a magyarok millióinak akaratából. Ellentétben Gyurcsánnyal, a magyarság legelutasítottabb politikussal.

Mi az, hogy megszálló? Mi az, hogy felszámolta a köztársaságot?

Hát mitől lehetett Kálmán Olga egy ellenzéki párt tagja, parlamenti szóvivője, ha nem a törvényes és demokratikus választásoktól? Mi az, hogy tönkretette a hazát? Gyurcsányt épp azért zavarták el, hogy még vissza lehessen húzni Magyarországot a szakadék széléről 2010-ben, ahova Fletó odatolta, s azóta sem engedik a hatalom közelébe.

 

Még a szélsőségesen gyurcsányista Kende Péter is úgy fogalmazott róluk, hogy „végérvényes vereséget szenvedtek”, hozzátéve, hogy „ebben pártban [DK], s egyáltalán a baloldalon nincs erkölcs, egyszerűen már réges-régen eltűnt ez az alapvető emberi érték.”
És akkor jön Kálmán Olga és az Orbán-kormány megszállásáról beszél?

De ha már Kendénél tartottunk, az ATV-ben arra kérték, hogy a parlament minapi Azonnali kérdések és válaszok órájáról is alkosson véleményt. Így fogalmazott:
„… az ellenzék oldaláról hihetetlenül nincs intellektuális teljesítmény. Sehol egy riposzt, sehol egy visszavágás, sehol egy szellemes válasz. Semmi, nulla. Beleértve a kérdéseket, a válaszokat és a viszontválaszokat egyaránt. Ugyanakkor figyeltem, hogy Orbán Viktor valódi, igazi személyisége milyen csalhatatlanul megjelent. Még ott a parlamentben is.”
Rámutatott továbbá:
„Orbán ötször olyan intellektuális színvonalon [beszélt], mint az ellenzék”, de nehezményezte, hogy mindezt a gúny eszközével tette.

 

De kérdezem én, hogyan tehette volna másképp, ha például – Jakab Péter vagy Kálmán Olga – egyaránt az unásig hajtogatott 0 százalékos áfával jött elő, amiről mindenki tudja, hogy azt a kereskedők teszik zsebre, a fogyasztónak nem lesz tőle olcsóbb az élelmiszer. Nem véletlenül mondta Orbán tréfásan, hogy Kálmánnak riporterként jobban ment a kérdezés.

Kende szavaival: intellektuális teljesítménydeficit.

 

Vagy éppenséggel milyen más nyelven lehetett volna válaszolni Fekete-Győr Andrásnak, aki Orbánt az őszinteségre figyelmeztette. Hát persze, hogy iróniával idézett két gondolatot a kormányfő:
1: „Hogy koalícióra lépjünk az MSZP-vel, az életemet teszem rá önöknek ide az asztalra, hogy ez nem fog megtörténni.
Hát tényleg nem. Közösen buktak ordas nagyot a választáson.
2. „Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi azt Istent keres még a politikában, már igazán eltakarodhatna a közéletből.”
Erre jött Orbán szarkasztikus válasza:
„Ehhez képest ma Önök Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozata. Így nehéz lesz önöket komolyan venni.” No komment.

 

Kálmán Olga politikai szövetségesei egyszer már valóban megszállták Magyarországot és népköztársaságot csináltak a köztársaságból. Ez ugye egyenlő a proletárdiktatúrával, csak szépen csengő, de alapvetően hamis nevet adtak neki.

Gyurcsányék most sem akarnak mást, mint Európai Egyesült Államoknak nevezett birodalmi diktatúrát. És azt próbálják bemesélni az embereknek, hogy függetlenség és szabadságpárti Orbán az autokrata, mert nekik nem tetszik az ő kormányzása.

Gyanítható, minél jobban hangsúlyozzák, maradék támogatóik is annál jobban fordulnak el tőlük. A friss hat százalékos közvélemény-kutatási adatok alapján kis híján szinte máris kiesnének a parlamentből.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

Együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány

Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére