Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kari Geriék mellett csak szép lehetsz, okos nem...

M. Kovács Róbert

2020.11.09. 12:00

Az újabb járványügyi intézkedések bejelentése is csak arra tudta sarkallni Karácsony Gergely baloldali főpolgármestert, hogy politikai tőkét kovácsoljon belőlük. Hiába, na, aki profi, az profi (Pesti úti idősotthon, kerékpársávok télen, ivókút és rovarhotel...).

Rendkívül szigorú járványügyi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök, amire az ellenzék kirakatpolitikusa, Karácsony Gergely főpolgármester rendkívül rövid időn belül reagált. A baloldali városvezető tőle meglepő módon szinte elismeréssel kezdett szólni a bejelentett intézkedésekről.

Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a miniszterelnök”

– kezdte Karácsony, de hamar visszatalált a saját hangjához:

szükségesek és indokoltak lettek volna korábban is, hiszen a járvány kontrollja hetekkel ezelőtt kicsúszott a kormány kezéből”.

 

Hogy ezt mire alapozza a Facebook-politikus, azt nem tudni, mint ahogy korábban azt sem nagyon támasztotta alá, hogy szerinte mitől is 96 százalékos pontosságúak azok az antigéngyorstesztek, amelyeket százezres nagyságrendben vetetett volna meg a fővárossal, hogy azokkal teszteltesse a budapesti pedagógusokat.

Persze most, hogy erről már a kormány gondoskodik, Karácsony azért visszaszúrt:

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést. Szép példája ennek, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még »lehülyézték« a Fővárosi Önkormányzatot.”

 

Pusztán emberbaráti okból segítünk megérteni a helyzetet a főpolgármester úrnak.

Az általa csodaszernek (96 százalékos pontosság) tartott antigénteszt hatékonyságáról az egyik ezzel foglalkozó labor leírása szerint csak annyit:

Magas specificitású, a PCR-hez képest alacsonyabb érzékenységű, de annál olcsóbb vizsgálati módszer. A vírust közepes vagy magas mennyiségben ürítő páciensek légúti mintáinak elemzése során a vírus S-proteinjét mutatja ki. Abban az esetben ideális, ha nagy valószínűséggel COVID-19-cel fertőzött a beteg, és ezt szeretnénk kimutatni.”

 

Vagyis: ha valaki már tüneteket produkál, akkor ezzel meggyőződhetünk arról, hogy valóban Covid-fertőzött, de megelőzésre nem szolgál.

Ugyanakkor az állami szűrés a főváros magánakciójával szemben bármilyen pozitív antigénteszt-eredmény esetén garantálja, hogy utána PCR-teszt is következik, amely azonban (szintén a labor leírása alapján):

A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a vizsgált mintából. Kritikus jelentőségű a COVID-19 kezdeti megelőzésében a pandémiás terjedés szempontjából.”

 

Vagyis

Karácsonyék százezres nagyságrendben akartak teszteltetni egy olyan eljárással, amely pandémiás megelőzésre nem alkalmas, viszont legalább jó néhány fals negatív eredménnyel járhat.

Ugye, így már érthető Karácsony szépen felvázolt, de leginkább alkalmatlan intézkedése, amellyel már két-három héttel ezelőtt túlterhelhette volna az egyébként is csúcsra járatott PCR-tesztrendszert.

Na, hát ez pont annyira lett volna hatékony és értelmes megoldás, mint a téli időszakban fenntartott kerékpársáv, a rovarhotel vagy a 3-as metrón a légkondi helyett ivókutak felszerelése.

De arra legalább jó volt, hogy most a mellét döngethesse Sancho Panzájával, Szabó Tímeával együtt, aki szerint:

Jó reggelt kívánok! Nem mellébeszélni kell, hanem cselekedni!”

 

Hát akkor

jó reggelt, kedves Szabó Tímea, a kormányzati intézkedéseket meg kell majd szavazni a parlamentben!

Kíváncsiak leszünk, hogy menni fog-e, vagy kiderül, hogy a Párbeszéd még a „saját ötletei” ellen is képes szavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére