Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KariGeri bölcsessége és a pesti rovarok hotelje

Horváth K. József

2020.12.04. 19:11

Biztonságos, a koronavírus-járvány elleni küzdelmet támogató ünnepi készülődésre kéri a budapestieket a főpolgármester.

Megkönnyeztem Karácsony Gergely mérhetetlen okosságát, bölcsességét a mai közleménye kapcsán.

Főleg akkor érzékenyültem el, amikor arról írt, hogy kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek a járvány továbbterjedését segíthetik. – De hülye vagyok! – csaptam a homlokomra, hiszen én eddig pont az ellenkezőjét csináltam. Nem tudtam, hogy munka közben kifejezetten a járvány továbbterjedésén munkálkodtam, mert igaz, ami igaz, maszk nélkül dolgoztam. Valahogy Geri intelme nélkül nem tudatosult volna bennem, hogy bizony tervszerűen akadályoznom kéne a járvány terjedését. Igaz, home office-ban dolgoztam, kárt nem okozhattam senkinek, de valahogy kimaradt az a felismerés, amihez Karácsony hozzásegített. Nélküle talán még most is sötétben botorkálnék.

Azért meg aztán külön köszönet, hogy felhívta a figyelmemet, időben gondoskodjak a karácsonyi ajándékok megvásárlásáról. Ezt minden évben elhatároztam, de sose jutottam előrébb az utolsó napok rohamtempóban való bevásárlásánál. Ám most, hogy olvastam a főpolgármester eredetinek szánt iránymutatását, talán sikerülni fog. És kisebb boltokat is fogok felkeresni, vagy inkább online vásárolok, hogy megfeleljek Karácsony Gergely egészségvédedelmi intelmeinek.

Csupa szív ez az ember.

Ha nem mutatná az irányt, akkor a következő néhány hétben ott tévelyegnénk a tömött plázákban egymás lábát taposva, mert magunktól ezek a bölcsességek biztos nem jutottak volna eszünkbe. Hiába, ilyen ember az, aki a budapestiekért dolgozik.

Neki a pesti darazsak és más rovarok sem kerülték el a figyelmét, mert Városligetben farönkökbe fúrt kisebb nagyobb átmérőjű lyukakban kényelmes darázsgarázst, rovarhotelt rendezett be a bogaraknak, s még bele is könyvelte az éves beszámolójába, ha később az állatkák olvassák, akkor ők is tudják, mit tett értük is a főpolgármester. Nagyjából egyébként ez volt az egyetlen kézzel fogható pozitív tette az elmúlt esztendőben. Bár felfestette még a biciklisávokat a forgalmas utakon, szinte megkezdte a Lánchíd felújítását, adót is ki akart vetni, de ezeket a nagyszerű gondolatait most inkább hagyjuk.

Közleményében megfogalmazott legszebb mondat azonban ez.

Bár Budapesten – köszönhetően a budapestiek fegyelmezettségének és az időben meghozott fővárosi intézkedéseknek – most úgy tűnik, mintha jobb lenne a helyzet, „semmi okunk hátradőlni”.

Bár az öndicséret általában büdös, de a pesti Gerinek még ez a szag is jól áll. Az pedig különösen kedves tőle, hogy legalább advenkor és direktben nem szidja a kormányt. Csak halkan, kimondatlanul utal rá, hogy amit a kabinet tett a pandémia ellen, az megkésett is volt, meg gyatra is, az angolok már vakcináznak, mi meg csak dumálunk róla, bezzeg az időben meghozott fővárosi intézkedések... Az igen, az valami. Hogy a kettőt arányosítani sem lehet, oly piciny a budapesti hőstettek „kupaca” a kormányéhoz, az egyáltalán nem számít.

Egyébként is: a darazsak és a rovarok annyira hálásak, hogy másra már nem is érdemes szót vesztegetni.

Jövőre talán már a szavazati jogukért síkra száll KariGeri, ahogy az Unió legújabb javaslatában 34 millió migránsnak akarnak, lakást, ellátást és szavazati jogot adni, hogy minél többen választhassák meg az ilyen nagyszerű ballib embereket, mint a főpolgármester.

Azt nem tudom, hogy a darazsakkal, a rovarokkal ezt majd hogy beszéli meg, ha aktuális lesz 2021 adventje idején.

De biztos vagyok benne, hogy neki ez is sikerülni fog. Ha nem, akkor majd hoznak be import darazsakat és rovarokat, ahogy a tavalyi választásokon a külföldi szavazókkal is sikerült megtréfálniuk a papírformát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére