Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonytól lendületet vesz a város?

888.hu

2021.10.13. 18:00

Szurkoljunk Karácsony Gergelynek! Reméljük, nem viselte meg túlságosan a miniszterelnökjelölt-jelölti választás az egészségét! De miután már nem lép színpadra a második felvonásban, megszabadult egy súlyos, erején felüli tehertől, így talán lesz ideje és ereje arra, hogy végre főállásban foglalkozzon városvezetői teendőivel. Nagy pénzt azért ne tegyünk rá!

Az érzékeny fülű optimisták hallani vélték a hét végén a Karácsony válláról legördülő mázsás súlyok hangos robaját, és már rózsaszínben látják a főváros jövőjét. Lesz itt minden, csak győzzük elkapni: hajójárat a Rákos-pataktól az Omszki-tóig, metróvonal a Megyeri úttól Nagytétényig, ingyenbusz és ingyenleves. Mindannyiunk bölcs és mosolygós főpolgármestere megfontolt és erőteljes mozdulatokkal gyűri fel a turkálóban talált inge ujját, és tettvágytól égve várja, hogy végre nekiveselkedhessen. Micsoda karácsonyi évek jönnek!

Az örök kételkedők azonban a legsötétebb, nagyítóval ellátott szemüvegüket veszik fel, amikor jó Gergelyünk jövőben várható ténykedését veszik górcső alá. Számukra – ki tudja, miért? – a városvezető egyelőre nem sokat tüsténkedett Budapest jobbítása érdekében. Persze az is lehet, hogy a fejében már összeállt a mesterterv, de egyelőre kevés látszata van. Jó munkához idő kell, a rosszhoz még több.

Az is nehezíti tisztánlátásunkat, hogy a korábbi miniszterelnökjelölt-jelölti versenytársa (ellenfele, szövetségese, jó- vagy rosszakarója?), vitéz hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt találta mondani, hogy Karácsony egy hét szabadságot vesz ki, mert segíteni akarja a kampányát az előválasztás második fordulójában. Nos, a főpolgármester vérzivataros közelmúltjának ismeretében Márki-Zaynak sietve vissza kellene utasítani az ajánlatot.

Summa summarum, kevés esély van arra, hogy a főpolgármester – nyeretlen – kétéves semmittevés után végre rátaposson a pedálra Budapest felvirágoztatása érdekében. Valami azt súgja, hogy a jövőben ezernyi más, fontosabb dolga akad ennél. A részleteket majd megírja a Facebookon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Újabb Gyurcsány-bizalmas segíti Márki-Zay Pétert

Újabb Gyurcsány-bizalmas segíti Márki-Zay Pétert

A választás tisztaságának fontosságára hivatkozva kezdett aktivisták toborzásába Gyurcsány Ferenc pártfogoltja, Bajnai Gordon, akit a DK elnöke a kampány logisztikai hátterének biztosításával bízott meg. A Magyar Nemzet értesülései szerint, a szavazatszámláló projekt mögötti alapítvány Tordai Csaba nevére van bejegyezve.

Katolikus vezetők a konzervatív, jobboldali politika mellett

Katolikus vezetők a konzervatív, jobboldali politika mellett

Benedek pápa az LMBTQ-lobbi veszélyeit ecseteli, miközben Brüsszel „neomarxizmust” és „úgynevezett jogállamot” kényszerít Lengyelországra – figyelmeztet a krakkói érsek.

Bűvészkedett egyet a Kúria a népszavazás kérdéseivel

Bűvészkedett egyet a Kúria a népszavazás kérdéseivel

A Kúria úgy ítélte meg, nem lehet népszavazásra bocsátani azt a kérdést, hogy „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?” – értesült a Mediaworks Hírcentruma.

Magyarországon a baloldal jelenti a legnagyobb veszélyt a jogállamra

Magyarországon a baloldal jelenti a legnagyobb veszélyt a jogállamra

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2006. október 23-án történteket felelevenítő, a Meggyalázott demokrácia című fotókiállításon elmondta, hogy tizenöt éve a rendőrség olyan erőszakot alkalmazott a békés polgárok ellen, amilyenre évtizedek óta nem volt példa – írja a Magyar Nemzet pénteken.

Felgyújtottak egy rendőrautót a G. Floyd-tüntetésen, beismerték bűnösségüket

Az egyik elkövetőt a New York Daily News által megszerzett fotón palesztin kufiját viselve és egy rögtönzött Molotov-koktélt tartva örökítették meg. A kufija egyébként – amely egy fekete-fehér kockás sál – a palesztin nacionalizmus jelképe.

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tart.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére