Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonynak fontosabb a hatalom, mint a nemzet érdeke

Horváth K. József

2021.06.07. 19:00

Furcsa ellentmondás rajzolódik ki a főpolgármester és a kormányzat kommunikációjában a kínai Fudan Egyetem ügyében.

 

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány támogatja a budapestiek népszavazását a Fudan ügyében, ha a beruházás feltételei már ismertek lesznek, várhatóan 2023-ban. Ez annyit jelent, hogy a kormány meghallgatja az embereket, kíváncsi a véleményükre, teret ad neki.

Karácsony Gergely főpolgármester mindeközben megsérti a kínaiakat, a kínai nép önrendelkezési jogát. Nemes egyszerűséggel beleavatkozik Kína belügyeibe.

A főpolgármester ugyanis levelet készül küldeni Kína elnökének, a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek, amelyben megüzeni, hogy a kormányváltás után nem épül meg – őt idézve – a kínai kommunista egyetem Budapesten.

Ezzel tovább duzzad az a diplomáciai botrány, amelyet Karácsony és a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina robbantott ki a múlt héten, melynek részeként provokatív nevekkel tervezik ellátni a leendő egyetem környékén lévő utcákat. Szabad Hongkong út, Ujgur mártírok útja, Dalai láma utca.

A kínai reagálásokból pedig a jogos sértődöttség hangja hallatszik. Vang Ven-pin külügyi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy egyes magyar politikusok Kínával kapcsolatos ügyek felfújásával próbálják akadályozni a két ország együttműködését. Liu Cuo-kuj kutató szerint pedig Karácsony a sajtó és a nyilvánosság figyelmét igyekszik magára irányítani, ám lépése nem fog változtatni azon a baráti hozzáálláson, amelyet a magyarországi fővonal képvisel Kínával szemben. Egyben veszélyes provokációnak nevezte Kína kulcsfontosságú érdekeinek megsértését.

Míg a kormány tehát nyitott az emberek véleményére, addig Karácsonyék már akkor nekiállnak sértegetni Kínát, amikor még a tervezett egyetem megvalósításának részletei sem tisztázottak.

Lehet, hogy nem is lesz belőle semmi, ha a szerződési feltételek Magyarország számára előnytelenek.

Karácsony azonban a közös levél megírására felkért további miniszterelnök-jelöltekkel együtt elősegíti, hogy a teljes hatalomra vágyó baloldal egy esetleges választási siker esetén azonnal szembekerüljön a világ egyik nagyhatalmával.

Pedig nem hasznos dolog az oroszlán bajszát húzogatni.

Sajnos azonban ebből is látszik, hogy Karácsonynak s mögötte a Gyurcsány-koalíciónak sokkal fontosabb a hatalom mindenáron való megszerzése, mint a nemzet, a magyarok érdeke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére