Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

KZ

2020.05.28. 13:50

Szögezzük le, én türelmes ember vagyok, de amit a főpolgármester művel, az tényleg kiakasztó. És nem csak forgalomszervezési, de balesetmegelőzési szempontból is.

A munkahelyemre közlekedve a belvárosban átlagosan körülbelül 10 percet autózom. Most, a kevesebb autó ellenére is, annyi idő alatt teszem meg ezt a szakaszt, mintha egy teljesen átlagos nap közlekednék Pesten, hála Karácsonynak. Azt mondom, ebbe bele tudok törődni, bár elég bosszantó, hogy nem vagyunk annyian és mégsem tudunk haladni, aki a fővárosban autózik, az számol ilyennel.

Na de ha csak ennyi lenne a gond ezekkel az átgondolatlanul létrehozott biciklisávokkal…

Ez a kivitelezés így egyszerűen életveszélyes!

A körúton például két sávon így is sokszor csak lassacskán bír hömpölyögni a tömeg, sok baleset volt korábban is, most viszont lett egy sáv az autósoknak, egy a bicikliseknek. Mondanom sem kell, teljes a káosz.

A nagyon szuper ötletnek és még szuperebb kivitelezésnek hála csak azon a 10 perces belvárosi szakaszon én minden reggel legalább 3-4 helyen látok autós-biciklis ütközést vagy nagy anyázás és ordibálás mellett éppen csak megúszott balesetet.

De mondjuk min csodálkozom? Itt egy egyszerű példa a következetlen, leginkább értelmezhetetlen szabályozásra:

Most akkor ezt hogy képzelted, Gerikém?

Átmenjek a biciklisávba kanyarodni a fel nem szaggatott sárga vonalon (oké, a tábla felülírja a felfestést), vagy kanyarodjak a belső sávból, esetleg kanyarodjunk két sávból egyszerre az egy sávos szűk egyirányú kis utcába, miközben harminccal szitkozódva felbukkan majd hirtelen a biciklis is mögöttünk a nem feltétlenül jól belátható szakaszon? Csendben megjegyezném, a legutolsó esetet volt „szerencsém” nem egyszer lélegzetvisszafojtva, imákat rebegve megfigyelni.

Már-már csodával határos, hogy még nem történt nagyobb baj.

Ebben a rendkívüli időszakban talán érdemes lenne elgondolkodnia a kedves főpolgármesternek azon, hogyan óvhatná meg az embereket ahelyett, hogy felesleges veszélyhelyzeteket teremt, és nem utolsó sorban mondjuk az sem ártana, ha nem azon ügyködne, hogy megnehezítse az életünket…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére