Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony totalitárius gengszternek nevezte Orbánt

Horváth K. József

2021.08.06. 15:40

Karácsony Gergelynek nyilván agyára ment a meleg és az a bohóckodás, amit a baloldal előválasztási kampánynak nevez. A főpolgármester – úgy fest – még ebben a cirkuszi produkcióban sem akar lemaradni a csörgősipkás Jakab Pétertől, a legnagyobb ígérgető Dobrevtől vagy az önmagát melegen ajánló Márki-Zaytól, ezért még arra is vállalkozott, hogy Facebook-bejegyzésében durván gyalázza Orbán Viktort, totalitárius gengszternek nevezve őt.

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy a héten Budapestről sugározza Tonight című műsorát Tucker Carlson az amerikai Fox News konzervatív csatornáján. A nagy népszerűségnek örvendő televíziós személyiség műsorait esténként több mint ötmillió néző követi. Láthatták az Orbán Viktorral angolul elhangzó beszélgetést is, amelyet szintén Tucker Carson készített. Ebben a műsorvezető felidézte Joe Biden nyilatkozatát, amelyben még tavaly, a választások előtt totalitárius gengszternek nevezte a magyar miniszterelnököt. „Látják, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon. Felemelkedőben vannak a totalitárius rezsimek a világban” – mondta akkor Biden. „A jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja” – tette hozzá, Trumpra utalva. Orbán Viktor erre azt mondta, hogy Biden nem beszéli a magyar nyelvet, ezért nem is ismerheti igazán Magyarországot, és nem értheti a szóban forgó kérdéseket, amikor ilyen megjegyzéseket tesz, mint például hogy Magyarországon „totalitárius rezsim” van felemelkedőben. „Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket, és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt. Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára” – mondta a kormányfő, aki emellett leszögezte, hogy a jó amerikai–magyar viszony számunkra érték.

Ez valóban személyes sértés lenne minden magyarnak, hiszen a mind magasabb színvonalú hétköznapi szabad életünk közvetlenül cáfolja a bideni totalitárius rezsim létét.

De mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. Karácsony Gergely számára ugyanis a jelek szerint egyáltalán nem jelent sértést Joe Biden kijelentése. Sőt, mai Facebook-bejegyzése arról tanúskodik, mint ha egyenesen örülne neki. Olyannyira, hogy még rá is tett egy lapáttal. Ezt írja: „Nem az sérti a magyarokat, ha az USA elnöke totalitárius gengszternek nevezi Orbánt. Az sérti a magyarokat, hogy Orbán totalitárius gengszter.”

Annak a Bidennek a szavait erősítette föl Karácsony Gergely, akinek – mint ismert – a fia, Hunter Biden az egyik legfontosabb ukrán cégben, a Burismában volt felügyelőbizottsági tag, így a ma már elnöki családdá előlépett Bidenékkel kapcsolatban merült föl a korrupciós szándék lehetősége.

Arról nem szólva, hogy ez a sértés, amit Biden a magyarokkal szemben megfogalmazott, Karácsony Gergely felerősítésében azért különösen gusztustustalan, mert ha valaki, akkor ő tudja a legjobban, hogy Biden kijelentése teljesen megalapozatlan. Mondhatni szemenszedett hazugság, amit éppen Karácsony főpolgármesterré választása húz alá vastagon. Totalitárius rendszerben ugyanis nehezen képzelhetők el szabad választások. Ergo ő sem nagyon lenne főpolgármester.

Ebben a helyzetben Karácsony nemhogy kikérné magának és visszautasítaná ezt a lesújtó bideni kijelentést, hanem még ő is csatlakozik mellé. Önkéntelenül is kihúzva magát ezáltal a magyarok közösségéből, arra utalva, mintha nem tartozna „minden magyar” közé. Bemutatva brüsszeli haverjainak, hogy ő legalább ilyen erővel sértegeti belülről a magyarokat, mint anno a hivatalba készülő Joe Biden tette.

De hát látjuk, Karácsony nemcsak most, hanem lényegében saját politikájával is rendszeresen sértegeti a magyarokat. A biciklisávokkal, a budapesti dugók előidézésével, a dugókban dühöngő budapestiek mérgének cinikus kommentálásával. Meg a legutóbb nyilvánosságra került disznóságával, hogy szándékosan átveri őket azzal, hogy támogatja az illegális bevándorlók Magyarországra özönlését, csak ezt nem írja föl a plakátjaira, mert – szavai szerint – ezzel nem lehet választást nyerni.

Milyen aljasság kell még ahhoz, hogy a magyarok leszámoljanak ezzel az őket szándékosan sértegető főpolgármesterrel és a politikája mellett teljes mellszélességgel kiálló baloldali koalícióval? Élén Gyurcsány Ferenccel.

Mondják, mi lesz a magyarsággal akkor, ha ezek a régi gazemberek ismét hatalomra kerülnek?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére