Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony tanácsadója mért a DK-nak 20 százalékot

Horváth K. József

2022.10.22. 11:40

Ha Dobrev Klára boldog, akkor a magyar ember általában boldogtalan. De vannak kivételek, talán a mostani is az.

 

Kicsi az esély arra ugyanis, hogy most szívből örül annak a bizonyos 20 százaléknak, amit népszerűség címén az Idea Intézet mért a Demokratikus Koalíciónak, bár Facebookján fülig érő szája azt mutatja. Pedig ő maga is tudja, hogy nincs így. Nincs itt valójában semmiféle 20 százalék, noha jól hangzik. De ha igaz volna, akkor sem érne semmit, mert a Fidesz – szintén az Idea által mért – 50 százalékához képest ez a fasorban sincs. A Nézőpont adatai szerint azonban csak 9 százalékon áll a DK, míg a Fidesz 52 százalékon, sokat visszagyűjtve az elmúlt időszakban elvesztett támogatói közül.

S ha hozzászámítjuk, hogy az Ideát inkább a baloldalhoz, míg a Nézőpontot inkább a jobboldalhoz köti a nyilvánosság, a különbség akkor is szembeszökő, ha levonjuk belőle az Idea esetében valószínűbb elfogultságot.

Az árnyékasszony a nyilvánosság előtt azonban most is nagyon hisz az Ideában. Azt posztolta vigyorgó képmása mellé, hogy „Soha nem mért még ilyen magasan ellenzéki pártot az Idea!”

 

Dobrev különleges tulajdonsága, hogy akkor is képes boldogságot mímelni, ha az teljesen alaptalan. Saul Alinsky és Szrgya Popovics sorosista iskoláiban talán a hazudozási képességeket is igyekeznek tökélyre fejleszteni, hogy például valaki akkor is képes legyen boldogságot sugározni az arcán, ha arra egyáltalán nincs oka. De hogy mennyire hat mégis ez a félrevezetés, arra E. Tiborné kommentje világít rá pregnánsan, aki azt írta Dobrev posztja alá, hogy „Ha áprilisban jobban döntünk, most nem itt állnánk, ahol állunk!” E. Tiborné teljes jóhiszeműséggel tehát most is azt gondolja, hogy ma inkább 20 százalékon áll a DK, mint 9-en, s ha áprilisban úgy döntöttek volna, mint a mostani látszat, akkor ugye nem itt állnának.

Ez kérem szépen, az átverés magasiskolája. A saját választók becsapásának Csomolungmája, amit nem azért ünnepelnek, mert ebből holnap több lesz, hanem azért, hogy a meglévő választók ne szakadjanak le tőlük. Ne menjenek másik ellenzéki párthoz.

Egy másik Facebook bejegyzésben Gyurcsány azt bravózza, hogy ma 11 éve alakult meg a DK, s hogy ellenzéki oldalon ma ők a legerősebb párt.

Na és? – kérdezhetjük tőle. Mi van akkor? Mit nyer ezzel a baloldali szavazó?

Jelentem, semmit. Azért kell most a harmatgyenge lábakon álló 20 százalékot is ünnepelni, mert ez Gyurcsányékat, mint pártot erősítik, hogy a Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP ledarálása után még a Momentumot is maguk alá gyűrjék. Hogy az ő baloldali uralmukat senki ne vonhassa kétségbe. Hogy ők a jövőben is kényük-kedvük szerint hergelhessenek a hatalom ellen, bratyizhassank a magyarok nemzetközi ellenfelével, Brüsszellel azért a magas életszínvonalért, amit számukra a baloldal politika páholya biztosít. Ha pedig Brüsszel nyomására a sors – ne adj Isten – ölükbe ejti a hatalmat, akkor készen álljanak az örömtáncra.

Nélküle ugyanis – a választók akaratából – Magyarországon Gyurcsányék nem lesznek többé kormányon.

Az Idea 20 százaléka mögött pedig az is meghúzódik, hogy a cég kutatási igazgatója az a Böcskei Balázs, aki anno elmondta: „2019 novemberétől önkormányzati főtanácsadóként, társadalmi kapcsolatokért felelős szakreferensként is munkába állok a főváros szolgálatában.” Karácsony embere mér tehát Dobrevnek, Karácsony pedig Gyurcsányé. A kör bezárult. Úgy táncol, ahogy Ferenc fütyül.

Ennyit az árnyékasszony fülig érő örömének őszinteségéről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére