Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony nem gondolta át eléggé alaposan az ígéreteit

Forisek Ádám

2019.11.13. 13:00

A választás előtt több olyan vállalást is tett Karácsony Gergely, melyet az ígérete szerint a hivatalba lépése első napján teljesíteni fog, de ezekre mind a mai napig várnak a választók.
A kollégáimmal összeállítottuk a Fővárosi Közgyűlés első napját. Az első testületi ülést, amelyen azon kívül, hogy megalakul az önkormányzat, fontos döntéseket is fog hozni. Ezek azok a döntések, amelyeket már az első nap szeretnék meghozni

– mondta Karácsony Gergely még október 12-én, a választást megelőző napon.

Nos, a Magyar Nemzet rávilágított arra, hogy mi lett az ígéretekkel. Karácsony például azt mondta, az első közgyűlés első napirendi pontja a Soros Györgyhöz elvi és anyagi téren köthető álcivil szervezetek – Átlátszó, K-Monitor, Transparency International – által kidolgozott „Ez a minimum” program végrehajtása lesz. Első helyett végül a 7. napirendi pont lett, megelőzte ugyanis a fizetésemelés és a pozícióosztás.

Nem történt előrelépés az ellenzék által zászlóshajóprojektnek nevezett Városháza park megnyitása és az épület belső udvarainak átjárhatóvá tétele ügyében. Karácsony bár azt mondta, „egyik első döntésük” lesz az, hogy tervpályázatot írnak ki a Városházára, ez máig nem történt meg. A budapestiek előtt pedig mindössze pár órára nyitották meg a parknak nem nevezhető, jelenleg parkolóként működő, az utcaszintnél mélyebben fekvő területet.

[...] nagyon sok álláskereső számára ingyenessé tesszük a budapesti tömegközlekedést. […] már az első nap ingyenessé fogjuk tenni az álláskeresők számára a budapesti közösségi közlekedést

– ígérte az ellenzék főpolgármester-jelöltje egy hónapja. Karácsony még egy ingyenjegyes vállalást tett, amikor azt mondta, „14 éves korig szintén ingyenessé tesszük a budapesti közösségi közlekedést, már az első nap megtesszük az első lépést, hogy a mostani hat évről emeljük hét évre az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét”.

Egyik ügyben sem történt semmilyen lépés a közgyűlés első napján, ami nem is csoda, hiszen az ingyenes tömegközlekedés tarthatatlanságát józan paraszti ésszel is be lehet látni.

„Létrehozzuk a főkertészi pozíciót, és a főépítészi funkcióhoz hasonlóan a város természeti örökségét védő és a város zöldfelületeit védő szakembert fogunk kinevezni már az első napon” – jelentette be a választást megelőzően Karácsony, de azóta sem hallani róla semmi konkrétumot.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére