Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony mintha imádná, ha a valóság rendszeresen megalázza

Horváth K. József

2021.09.21. 14:00

Úgy fest, Karácsony Gergely imádja, ha porig alázzák. Ritka az ilyen ember, mint a fehér holló, de rendre bizonyítja, hogy a fehér hollók közé tartozik.

 

Nem akarom sorolni eddigi rémtetteit a meglévőnek hazudott angolnyelv-vizsgától a nagyvárosi élet velejáróinak minősített dugókig. Most csak a legutóbbiról szólunk, ami a CEU budapesti működésével kapcsolatos.

A történet itt is egyszerű, mint a pofon. Tartottak egy konferenciát a CEU Nádor utcai épületében, amelyen történetesen Karácsony Gergely mondta a nyitóbeszédet.

Az erről szóló híradások alapján reagált erre Orbán Viktor szamizdatjában. Megjegyezte: „Kizökkent az idő! Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről. A híradások szerint sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti kampuszán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat.”

Karácsony – emlékezhetünk rá – nagy garral kampányolt az egyetem bezárásával, tehát érintve érezhette magát, hogy már megint fülön csípték. Az olvasók persze megszokták, hogy a kis hazudós főpolgármester megint hazudik, de Karácsonyt a valóság felemlegetése valamiért mindig nagyon érzékenyen érinti. Pedig ha valaki tudja, hogy hazudik, hát az éppen Karácsony maga. Köztünk szólva kipróbálhatná egyszer, milyen igazat mondani, de ez nem megy neki, hagyjuk is.

Jó szokásához híven – miután Orbán Viktor leleplezte –, nem úgy reagált, hogy bocsánat, elnézést, tévedtem, önnek van igaza, hanem ostoba módon tovább fonta a konfabuláció fonalát. Ezzel az arcátlan mondattal kezdte Facebook-reagálását: „Orbán Viktor nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között.” Magyarul: Orbán Viktor – elnézést a kifejezésért – egy hülye. Ezzel azt akarta jelezni, hogy az intézményben nem folyik oktatás, legfeljebb konferenciákat és kutatómunkát végeznek benne, Orbán állítása tehát szerinte képtelenség, valótlanság. Hozzákapcsolta azt a kioktató, nyegle, lesajnáló stílust, amit a következő mondat is híven illusztrál: „Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak?”

Hát, itt a bökkenő, kedves Karácsony Gergely. Itt jön szembe megint a rögvalóság, amely ezúttal is úgy alázta meg, ahogy szokta, ahogy kell.

Már bejegyzése kommentjei között felbukkant Orbán Balázs bejegyzése, aki kijelentette: „Elég a mismásolásból! Íme, a legfrissebb adat: 556 hallgató tanul Budapesten a Soros-egyetemen. Most akkor ki mond igazat és ki nem?” Hozzátette: „Ezen felül a Soros-egyetem saját honlapja szerint 22 tanszékből 17 rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik. Az egyetem könyvtára itt van, miképpen doktori iskola is működik a városban. Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.”

Ez az, amiről beszéltem. Ritka, mint a fehér holló az az ember, aki így szereti, ha a földbe döngölik a hazug beszéde miatt. Mondhatnék felkészületlenséget is, de akkor felmenteném a tudatos félrevezetés bűnös szándéka alól, amivel Orbán Viktort akarta lejáratni. Ezúttal sem sikerült.

És még egy pontosítás egy másik rosszindulatú megjegyzésével kapcsolatban. Ez arról szólt, ugye, hogy az CEU épületében azért nincs oktatás, mert a fideszes fiúk jogszabállyal ezt megakadályozták.

Orbán Viktor: „A ’90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni.”

A fehér holló legalább szép madár. De hogy a gyurcsányista Karácsonyban, a bizonyítottan rossz főpolgármesterben fellelhető-e valami előnyös tulajdonság, az kérdés. Tény viszont, hogy KariGeri a valóság számára kitűnő terep, hogy rendszeresen megalázza.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére