Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony mintha imádná, ha a valóság rendszeresen megalázza

Horváth K. József

2021.09.21. 14:00

Úgy fest, Karácsony Gergely imádja, ha porig alázzák. Ritka az ilyen ember, mint a fehér holló, de rendre bizonyítja, hogy a fehér hollók közé tartozik.

 

Nem akarom sorolni eddigi rémtetteit a meglévőnek hazudott angolnyelv-vizsgától a nagyvárosi élet velejáróinak minősített dugókig. Most csak a legutóbbiról szólunk, ami a CEU budapesti működésével kapcsolatos.

A történet itt is egyszerű, mint a pofon. Tartottak egy konferenciát a CEU Nádor utcai épületében, amelyen történetesen Karácsony Gergely mondta a nyitóbeszédet.

Az erről szóló híradások alapján reagált erre Orbán Viktor szamizdatjában. Megjegyezte: „Kizökkent az idő! Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről. A híradások szerint sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti kampuszán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat.”

Karácsony – emlékezhetünk rá – nagy garral kampányolt az egyetem bezárásával, tehát érintve érezhette magát, hogy már megint fülön csípték. Az olvasók persze megszokták, hogy a kis hazudós főpolgármester megint hazudik, de Karácsonyt a valóság felemlegetése valamiért mindig nagyon érzékenyen érinti. Pedig ha valaki tudja, hogy hazudik, hát az éppen Karácsony maga. Köztünk szólva kipróbálhatná egyszer, milyen igazat mondani, de ez nem megy neki, hagyjuk is.

Jó szokásához híven – miután Orbán Viktor leleplezte –, nem úgy reagált, hogy bocsánat, elnézést, tévedtem, önnek van igaza, hanem ostoba módon tovább fonta a konfabuláció fonalát. Ezzel az arcátlan mondattal kezdte Facebook-reagálását: „Orbán Viktor nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között.” Magyarul: Orbán Viktor – elnézést a kifejezésért – egy hülye. Ezzel azt akarta jelezni, hogy az intézményben nem folyik oktatás, legfeljebb konferenciákat és kutatómunkát végeznek benne, Orbán állítása tehát szerinte képtelenség, valótlanság. Hozzákapcsolta azt a kioktató, nyegle, lesajnáló stílust, amit a következő mondat is híven illusztrál: „Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak?”

Hát, itt a bökkenő, kedves Karácsony Gergely. Itt jön szembe megint a rögvalóság, amely ezúttal is úgy alázta meg, ahogy szokta, ahogy kell.

Már bejegyzése kommentjei között felbukkant Orbán Balázs bejegyzése, aki kijelentette: „Elég a mismásolásból! Íme, a legfrissebb adat: 556 hallgató tanul Budapesten a Soros-egyetemen. Most akkor ki mond igazat és ki nem?” Hozzátette: „Ezen felül a Soros-egyetem saját honlapja szerint 22 tanszékből 17 rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik. Az egyetem könyvtára itt van, miképpen doktori iskola is működik a városban. Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.”

Ez az, amiről beszéltem. Ritka, mint a fehér holló az az ember, aki így szereti, ha a földbe döngölik a hazug beszéde miatt. Mondhatnék felkészületlenséget is, de akkor felmenteném a tudatos félrevezetés bűnös szándéka alól, amivel Orbán Viktort akarta lejáratni. Ezúttal sem sikerült.

És még egy pontosítás egy másik rosszindulatú megjegyzésével kapcsolatban. Ez arról szólt, ugye, hogy az CEU épületében azért nincs oktatás, mert a fideszes fiúk jogszabállyal ezt megakadályozták.

Orbán Viktor: „A ’90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni.”

A fehér holló legalább szép madár. De hogy a gyurcsányista Karácsonyban, a bizonyítottan rossz főpolgármesterben fellelhető-e valami előnyös tulajdonság, az kérdés. Tény viszont, hogy KariGeri a valóság számára kitűnő terep, hogy rendszeresen megalázza.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az irániak foci helyett a rasszizmusról és a Perzsa-öbölbeli katonai jelenlétről kérdezték az amerikai kapitányt

Az irániak foci helyett a rasszizmusról és a Perzsa-öbölbeli katonai jelenlétről kérdezték az amerikai kapitányt

A fagyi visszanyalt, az iráni újságírók eltérítették a katari sajtótájékoztató normális menetét a futballról. Gregg Berhaltert, az amerikaiak szövetségi kapitányát és Tyler Adamst, a Leeds középpályását mindenről csak éppen a fociról, a keddi Irán-Egyesült Államok mérkőzésről nem kérdezték. A futball helyett a rasszizmus, az amerikaiak Perzsa-öbölbeli katonai jelenléte és Irán nevének helyes kiejtése szerepelt terítéken.

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Uruguay

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Uruguay

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Uruguay.

Itt az újabb leleplező videó a dollárbaloldal hazugságairól

Itt az újabb leleplező videó a dollárbaloldal hazugságairól

Deák Dániel közzétette azt a videót, amelyről azt ígérte, hogy újabb hazugságokról rántja le a leplet a baloldal hazugságaival kapcsolatban – írja az Origo.hu.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére