Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Filipp Dávid

2021.05.07. 13:30

Nagyszerű kis propagandacikk jelent meg Karácsony Gergely főpolgármesterről a The Economist című lapban. A Pravda elbújhat mögötte.

 

Beigazolódni látszanak azok a pletykák, amelyek szerint Karácsony Gergely vasárnap bejelenti, hogy elindul miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztásnak nevezett színházi produkcióban.

Sok erre utaló jel volt már az elmúlt időben.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt nyilatkozta, „nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat”, a HVG-ben pedig azt írták, „többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt”.

Most pedig már ott tartunk, hogy

Karácsony imázsépítése a nemzetközi sajtóban is megkezdődött.

A londoni székhelyű The Economist hetilap egy olyan portrét dobott össze a főpolgármesterről, amelytől a szovjet Pravda szerkesztői is megnyalnák mind a tíz ujjukat.

A cikkben Karácsony Gergelyt megváltóként tüntetik fel, már a címben leszögezik, hogy ő lehet az, aki kiszorítja Orbán Viktort a hatalomból. (LOL. – a szerk.)

Végigveszik a legalapvetőbb különbségeket: Orbán elsősorban a vidékre támaszkodik, totális kontroll alatt tartja pártját, és stadiont építtet a falujában. Karácsony viszont a fővárost vezeti, hatpárti együttműködés eredményeként jutott hatalomra, és az atlétikai stadion ellen kampányolt.

A főpolgármester Orbánról elmondta,

ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

Ez aztán az érv, apám!

Természetesen a szabadság, a haladás, a sokszínűség és a tolerancia jegyében.

És ez nem body shaming. Á, dehogy!

A body shaming angol kifejezés, tükörfordításban testszégyenítés. Valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megszégyenítését jelenti.

Nagyon várjuk Szél Bernadett vagy esetleg Szabó Tímea elítélő nyilatkozatát egy ilyen kijelentés után, de azért nincsenek illúzióink. A baloldalon ez így rendben van.

Valamiért azonban a cikkben nem esik szó arról, hogy az elmúlt másfél évben semmi érdemi dolog nem történt Budapesten, azt leszámítva, hogy egy kuplerájt csináltak a fővárosból.

De mindegy is, a lényeg, hogy

Karácsony a legnagyobb király!

Úgy tűnik azonban, KariGeri is érzi, hogy ezúttal túllőtt a célon.

A Facebook-oldalán sajnálkozott egy sort:

Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna. Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van”
– írta.


Mindenesetre ez a megnyilvánulás is azt bizonyítja, hogy ha nem sajtósok és kommunikációs szakemberek készítik el a Facebook-bejegyzések szövegeit, akkor Karácsony egyszerűen képtelen megfontoltan nyilatkozni, majd

amikor kitör a közfelháborodás, elintézi egy boccsal.

Van azért vicces része is ennek a portrénak nevezett írásnak.

Karácsony ugyanis azt nyilatkozta, hogy nem kér külföldi segítséget a kampány során. Ehhez képest épp

a világ egyik legnagyobb lapjában fényezteti magát.

A következetesség sosem volt a baloldal erénye, így ezek után már biztosra vehetjük, hogy a nemzetközi hálózatok mindent megtesznek majd, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltjét hatalomra segítsék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére