Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony mákszeme és Orbán görögdinnyéje az erkölcs patikamérlegén

Horváth K. József

2021.09.09. 14:30

A következő kérdés költői ugyan, a főszereplők jóvoltából mégis rendszeresen kapunk válaszokat arra, hogy a Századvég Alapítvány felmérése szerint miért látná szívesen a felnőtt lakosság 54 százaléka a miniszterelnöki székben Orbán Viktort, míg Karácsony Gergely támogatottsága csak 34 százalékon áll.

 

Bár Karácsony Gergely egy minapi nyilatkozatában kétségbe vonta, hogy a Századvég felmérése rá nézve hiteles adatokat tartalmaz, ám a baloldalhoz inkább köthető közvélemény-kutatók – Závecz, Publicus, Idea – egyike sem hozott ki olyan kutatást, amely ezt cáfolta volna.

De itt a lehetőség, döntsön az olvasó.

Két idézetet másolok ide. Egyet Orbán Viktortól, a szerb miniszterelnökkel közösen tartott tegnapi sajtótájékoztatójából a migrációval kapcsolatban. Egyet pedig Karácsony Gergelytől, aki szintén az illegális bevándorlásról fejtette ki álláspontját. Így az olvasó saját maga döntheti el, melyik politikusra bízná inkább saját és családja jelenét és jövőjét.

1. Orbán Viktor: „Az lehetetlen, hogy menekülttáborokat csináljanak Magyarországból vagy Szerbiából. Az lehetetlen, hogy itt hotspotokat hozzanak létre. Az lehetetlen, hogy itt biztonsági kérdések kiszorítsák a gazdasági fejlődés kérdését. Ezt egyszerűen nem engedhetjük meg. Nem magunknak, nem engedhetjük meg a szerb és a magyar választópolgároknak. Nem tehetjük meg, hogy amiért dolgoztak hosszú éveket, és végre elértek, az a fejlődési szint azért omoljon össze, mert egy migrációs hullámot nem tudunk föltartóztatni. Tartozunk a polgárainknak azzal, hogy megvédjük a polgárainkat.”

Határozott, egyértelmű, számon kérhető álláspont.

2. Karácsony Gergely a Die Zeit című német liberális lapnak adott nyilatkozatából idézünk: „A menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességünk.” Mármint a hat baloldali szövetséges pártnak. Ám ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást” – mondta a kis hazudós Karácsony.

Különös dolog, hogy valaki úgy akar miniszterelnök lenni, hogy bevallottan nem mond igazat a migránskérdésről. Beengednék őket, de nem írják rá a plakátra, mert akkor a választók előtt még egyértelműbb lenne az eddig is nyilvánvaló balos szándék, mert akkor a magyarok nem szavaznak rájuk.

Nem tudom, hogy az idézetek alapján önök milyen arányban szavaznának a két politikusra, ám sokak számára ez olyan, mintha az erkölcsöt görögdinnye és mákszem formájában tennék patikamérlegre.

Azt gondolom, a Századvég húszszázalékos differenciája a két politikus jellemét illetőn még így is meglehetősen hízelgő eredményt mutat a főpolgármesternek rossz, nem utolsósorban gyurcsányista Karácsony számára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére