Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely új jelszava: ívet vissza nem adunk!

888.hu

2022.05.12. 18:00

Több mint félmillió forintos bírságot kapott Karácsony Gergely, amiért két népszavazás kezdeményezőjeként több mint hatszáz aláírásgyűjtő ívet nem juttatott vissza a Nemzeti Választási Irodához adta hírül az MTI. A határozat még nem jogerős, öt napon belül lehet jogorvoslatot kérni.

 

Karácsony Gergely bokros teendői közepette, már nem tud saját népszavazási ügyével foglalkozni MTI/Koszticsák Szilárd

 

Van ilyen, elvégre a főpolgármester úrnak bokros teendői közepette nem jut ideje arra, hogy saját, magánszemélyként feltett népszavazási kérdéseivel, illetve azok utóéletével foglalkozzon. Az a kis apró pedig nyilván nem sokat ront a családi költségvetés mérlegén.

Nyakában a hármas metró felújítása, a Blahán meló helyett ultiznak az arra kódorgó munkások és fogytán van a kerékpársávok felfestéséhez használatos sárga festék is.

 

Mi tagadás, ehhez képest bagatell, hogy az előírt határidőig a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazás 326, illetve 322 ívét nem nem küldte vissza határidőre. Nem mindenkinek kenyere a papírmunka, és csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. A korábban miniszterelnöki ambíciókat dédelgető városvezető azonban éjt nappallá téve húzza az igát, hirdeti az igét. Legfeljebb az szúr szemet, hogy ha a saját „filléres” dolgait így intézi, akkor mit csinál komolyabb téttel bíró ügyek esetében.

Például a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése kapcsán is addig töketlenkedett Karácsony, míg az érdeklődő cég meggondolta magát.

Egy-két milliárd forintot észre sem vesz az a főváros, majd behozzák a veszteséget a köztéri szemetesek csökkentésével.

A csepeli gerincút esetében pedig háromszor pályázott a főváros uniós pénzre, de mindahányszor „benézte” a majdnem-miniszterelnök Karácsony. Annak ellenére, hogy folyvást azt hangoztatja, hogy a EU a tenyerén hordozza, tejben, vajban füröszti meghosszabbított brüsszeli karjával, Jávor Benedekkel egyetemben. Ám éppen az EU amúgy barátságos tisztségviselői utasították el a valószínűleg rosszul elő- és elkészített pályázatot.

Az azonban nem csak a kákán is csomót kereső hegyvidéki Fidesz-szavazók csőrét piszkálja, hogy a – főpolgármester és jól megfizetett tanácsadó hadserege – a figyelmeztetések ellenére hagyta lejárni a fogaskerekű felújításához megszerzett építési engedélyt. Na bumm, kicsit csúszik és valamivel drágább lesz a megvalósítás.

Persze, Róma sem egy nap alatt épült fel, és azzal is vigasztalhatja magát, hogy nem kell fizetnie és bocsánatot kérnie Tiborcz Istvántól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére