Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely színt vallott: büszke a Demokratikus Koalíció szövetségére

Prokaj Dávid

2021.10.03. 16:25

Lehullott a lepel, a főpolgármester végül hűségesküt tett Gyurcsány Ferencéknek. Hogy ez már eddig is a napnál világosabb volt, az most édes mindegy, a lényeg: az eddig elvakultan naiv ellenzéki szavazók mától tisztábban láthatnak.

 

Karácsony Gergely kampánybeszédet tartott kisszámú közönsége előtt, melyen már az elején elkezdte fényezni azt a teljesítményt, hogy milyen jól is sikerült levezényelni a Gyurcsány-showműsort. Hiszen meg tudták szólítani és lázba hozták a szavazópolgárok pár százalékát az előválasztásukkal, hogy képesek voltak elvinni „több száz településre” a változás ügyét.

Sokan vagyunk úgy azt hiszem, hogy nem akkora nagy változás az, ha látjuk a spájzban kikandikálni Gyurcsány Ferencet és többek között az MSZP prominens személyiségeit.

Rendkívül büszke arra, hogy meg tudták szervezni a heteken át tartó színjátékot, szerinte ahogyan ő fogalmazott: ez „iszonyatosan nagy erő”.

Hát valóban, ezt így, botrányoktól sem mentesen képesek voltak összehozni, az tényleg bravúr.

Emlékezhetünk, hogy napokig nem voltak képesek összeadni a számokat.

A nagy erő óriási felelősséggel jár”

– mondta a nagy okosságot Peter Parkernek a nagybácsija a Pókember című filmben. AZért idézem ide ezt a mondatot, mert ha ez igaz, akkor ebben az előválasztásban ha volt is erő, akkor nem látjuk a bakik után a felelősök megnevezését.

Na de vissza az kampányeseményre! Karácsony említette, hogy látott tömött sorokat. Valóban láthatott: a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! standoknál, meg a Vadászati Világkiállításra érkezők esetében a kígyózó sorokat, máshol aligha...

Közölte, hogy van az ellenzékben olyanok, akik büszkén vállalják politikájukkal a folytonosságot a 2010 előtti demokráciával. Igen, szemrebbenés nélkül ezt kijelentette, majd azzal folytatta, hogy

2010 előtt még demokrácia volt,

ellenben ugye az utóbbi 12 évben. Mondja mindezt úgy, hogy előadja a Gyurcsány-showban rá kiosztott szerepét:

úgy akar felülemelkedni a 2010 előtti világgal, hogy világosan tudja mindenki, hogy milyen magas pozíciót látott el a Gyurcsány-kormány alatt.

 

Kiderült, hogy valamit csak tanult Gyurcsány Ferenctől: azt a képességet, hogy miként kell becsomagolni úgy a mondanivalóját, hogy közbe ne ejtse ki a száját azt, amit valójában gondol.

Az elmúlt időszakban én magam is úgy éreztem, hogy talán néha kicsit túl sok.....óvatos mondatot mondok. Talán néha egy kicsit becsomagolom, amit gondolok, és hagy legyek most őszinte: eddig is ez voltam, csak talán volt rajtam egy kis szemérmesség!”

– mondta bájgúnár vigyorral.

Elmondta, hogy nagyon nagyra tartja és szövetségesként tekint azon jelöltekre is, akik már nem került be Fleto kedvencei közé – gondolt itt Jakab Péterre és Fekete-Győr Andrásra. Azt is elismerte, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt. Mondhatnánk: mert volna mást mondani....

Ugyanakkor vélhetően barackot fog kapni Feri bácsitól a fejére, amiért olyat merészelt állítani, hogy:

A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém. De olyan alacsonyan vannak, hogy én ott nem is szeretnék odáig lesüllyedni.”

Itt szemmel látható volt a zavarodottság, így igyekezett helyrehozni botorságát, és olyat tett kamerák előtt, amire talán senki nem számított – talán maga Gyurcsány se!

Karácsony Gergely hűségesküt tett az „őszödi Böszmének”

Elmondta, hogy éppen ő volt az, aki 2014-ben követelte azt, hogy Gyurcsányékat be kell venni az akkori baloldali összefogásba. Büszke arra, hogy 2018-ban szembehelyezkedett Botka Lászlóval, és követelte Gyurcsányékat az együttműködésbe.
Büszke magára is, hogy 2019-ben a főpolgármesteri előválasztáson indított ellene jelöltet a DK. Ahogyan arra a koalícióra is, amelyet vezet a főváros élén.

Értik: vezet.

Főpolgármester úr! Tessék először szétnézni a közgyűlés összetételén, és miután ez megtörtént, kérjen elnézést a megbántott Gy. Németh Erzsébetéktől.

Továbbá, ha valóban vezetné a fővárost, akkor nem nézne ki úgy lassan Budapest utcái, mint egy trágyadomb....

Büszke arra a politikára is, amit közösen a Demokratikus Koalíció képviselőivel elértek.

Büszke vagyok a Demokratikus Koalíció szövetségére”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ezt a szövetséget nem fogja megtagadni.

Hát ez a pillanat is eljött. Mindenki füle hallatára kijelentette, hogy

Gyurcsány=Karácsony.

A továbbiakban még ismertette azt, amire felhatalmazta a főnöke: Hadházy Ákosból mindenképpen elszámoltatási biztost, Dobrev Klárából meg külügyminisztert kell farigcsálni, amennyiben hatalomra kerülne ez a baloldal.

Reméljük ez még jó pár évig nem fog megvalósulni.....

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére