Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely ne bocsánatot kérjen, hanem állítsa le a náci Jobbikkal való együttmûködést

Vincze Viktor Attila

2019.02.12. 13:13

Szégyen az, amit az önmagát a jobboldalhoz képest morálisan felsõbbrendûnek tartó balliberális politikai oldal, valamint az õ összellenzéki fõpolgármester-jelöltjük, Karácsony Gergely a náci Jobbikkal való választási szövetségkötés ügyében elõad.

Az önmagukat antifasisztának nevező balliberálisok szerint a náci Németország haláltáborainak a mára 90 év feletti korú hajdani működtetőit és közreműködőit – még akkor is, ha csak őrök vagy könyvelők voltak – egyaránt szabadságvesztésre kell ítélniük a bíróságoknak, mert a bűnük, az antiszemitizmus nem bocsátható meg, és az idő múlása sem adhat az elkövetők számára felmentést. 

A magyar balliberális pártok és az ellenzéki összefogás állandó közös jelöltje, Karácsony Gergely ugyanakkor ezzel a logikával teljesen szembehelyezkedve most közösen azt állítják, hogy ők viszont mindent megbocsátanak a náci eszméket képviselő Jobbiknak, így például azt is, hogy annak idején többek között listázni akarták, hogy ki az, aki zsidó származású a magyar parlament képviselői közül. 

Magyarország legelvtelenebb politikusa, Karácsony Gergely egy morális 22-es csapdája helyzetbe lavírozta magát azzal, hogy nyilvánosan bocsánatot kért, miután a Mazsihisz és a Zsidó Világszövetség is nyilatkozatban ítélte el a Jobbikot, valamint a vele együttműködőket, tekintve, hogy a szélsőséges párt korábban a zsidó származású politikusok parlamenti listázását kezdeményezte. 

Ha Karácsony Gergely komolyan gondolná a bocsánatkérést, akkor azt is be kellett volna már jelentenie, hogy semmiféle választási együttműködést és politikai szövetségkötést nem tart elképzelhetőnek a Jobbikkal. 

Ehhez képest érdekes módon az a magyar balliberális oldal, amely a magyar mérsékelt jobboldalt minden ok és indok nélkül folyamatosan szélsőségességgel vádolja, most hallgat és jó pofát vágva támogatja, amikor a valóban szélsőséges és antiszemita Jobbikkal való együttműködésről van szó a választásokon. 

Karácsony most bocsánatot kért, mert a Hír TV-s leszereplésekor úgymond nem határolódott el az antiszemita Jobbik zsidólistázásától. Ugyanakkor viszont mind ő, mind pedig a teljes balliberális oldal még mindig hallgat arról, hogy ha elfogadhatatlannak tartja a Jobbik antiszemita megnyilvánulásait, akkor mégis hogy gondolja a Jobbikkal való választási együttműködést?

A sokszorosan bukott, hazug és teljesen erkölcstelen magyar ballib ellenzéknek (az MSZP-nek, a DK-nak, a P-nek és az LMP-nek is) színt kell vallania. Vagy komolyan gondolják az évtizedek óta harcosan hangoztatott antifasiszta nézeteket és akkor elutasítanak minden együttműködést a náci Jobbikkal, vagy felvállalják a zsidókat listázó antiszemita pártot mint választási szövetségest, és ezzel elismerik, hogy nem ítélik el az antiszemitizmust.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére