Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony azt gonoszozza, aki jót tesz a gyerekekkel

Horváth K. József

2021.07.12. 15:30

Közel kétéves tapasztalatunk alapján nyugodtan kijelenthető, hogy Karácsony Gergelyt még a rajongói sem emlegethetik egy lapon Mátyás király igazmondó juhászával. Bizonyítványából bizony kilóg a szekunda. Politikai gondnoka, Gyurcsány szavaival megerősítve: nem kicsit.

 

Egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében a szegénység hazai, szerinte hatalmas méreteiről konfabulál. Ezt írja: „Ha valaki kételkedne abban, hogy mekkora a baj, annak jöjjön egy adat: 2021-ben, Magyarországon, Európa közepén tízből négy gyerek még mindig éhesen megy iskolába minden nap. Mi ez, ha nem gonoszság” – írja jó KamuGeri kellő szenvedéllyel, ahogy szokta.

Egy a baj, hogy forrást nem jelöl meg. Fogalmunk sincs, ki állítja, milyen forrásból származik az adat, és minek alapján tekinthető hitelesnek.

Ráadásul olyan ember állítja ezt, aki azt sem tudja, hol van az angol középfokú nyelvvizsga-bizonyítványa. Nyilván éppen Gyurcsány sok éve nem talált diplomája mellett. Fellelhetetlen dokumentumával olyan hiperpasszív nyelvtudásra tett szert, hogy folyamatosan tolmács segítségével kell kommunikálnia. Aztán persze kiderült, hogy nincs neki középfokúja, csak – saját elmondása szerint – lektorátusi nyelvvizsgája, ami alapfoknak felel meg, ergo semmire nem jogosít. Arra különösen nem, hogy tanársegéd legyen az egyetemen, főleg nem adjunktus, amihez már két középfokú nyelvvizsga az előírás. A Corvinuson is a szabályokat kicselezve vitézkedhetett.

A lényeg természetesen Karácsony szavahihetőségének beteges hiányán van, azon, hogy soha nem lehetünk benne biztosak, mikor mond igazat, és mikor hazudik.

Képzeljék el, hogy egy ilyen megbízhatatlan ember nem elég, hogy főpolgármester, de még miniszterelnök is akar lenni. El tudják gondolni, mekkora káosz lenne ebben az országban, ha véletlenül valóra válna Gyurcsány terve Karácsonnyal?

Itt van ez a friss Facebook-poszt: „Európa közepén tízből négy gyerek még mindig éhesen megy iskolába minden nap. Mi ez, ha nem gonoszság?” Micsoda minősíthetetlen csúsztatás ez. Mit jelent az, hogy Európa közepén? Magyarországon vagy a szomszédainknál?

Felteszem, azért van Karácsonynak szüksége az általánosító csúsztatásra, mert a magyar adatok nagyon is jók a szegénység felszámolása terén. Ő azonban ennek ellenére bele akar rúgni a kormányba, hogy hódolhasson Orbán-gyűlölő szenvedélyének, és teljesen alaptalanul gonosznak minősítse a kabinetet.

Akkor én most hozok adatokat: Gyurcsányék idejében, 2006-tól 19,9 százalékról folyamatosan emelkedett a súlyos szegénységben élők száma, míg 2012-től dinamikusan csökkent. 2019-ben már 8 százalékon állt. Ugyanebben az időszakban a nyugdíjasok 20,1 százalékon álltak a nélkülözésben, míg 2019-ben 6,5 százalékon. A 14 alatti gyerekek tekintetében pedig Karácsony szocialista–SZDSZ-es cimboráinak idején 23,5-on ágaskodott, míg Orbánék alatt, 2019-ben 11 százalékra esett vissza ez az érték.

Hogy ne essek Karácsony hibájába, közlöm a forrást: a felmérést az Alapjogokért Központ készítette.

Tessék mondani: ezek után ki a gonosz? A Gyurcsány vezette szocialista párt – amelynek oldalbordája Karácsony –, akiknek idején több mint kétszerese volt a gyermekszegénység aránya a 2019-esnek, vagy Orbán Viktor, aki a felére csökkentette azt? Ki a gonosz? Aki a gyermekeket jobb helyzetbe hozó kormányt gonoszozza saját politikai pecsenyéje sütögetése céljából, vagy az, aki folyamatosan emeli a gyerekek életszínvonalát, ingyenes étkeztetést biztosítva az iskolákban a rászorulóknak a tanszünetekben is, felszámolva a kommunista-liberális elődök öncélú, szívtelen hatalombitorlását?

Ezek után akad ember, aki elhiszi Karácsony egyetlen szavát is, benne a gyermekéhezésre utaló üzenettel? Nemhogy miniszterelnök, de még juhász sem lehetne belőle, mert az igazmondás ott is alkalmazási feltétel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér, alkotmányellenességgel fenyeget egy esetleges baloldali kormányzás.

Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

Az elüldözött egyetem Budapesten

Az elüldözött egyetem Budapesten

Orbán Viktor újabb szamizdattal jelentkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére