Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálomista: „Nem tűrjük ezt a mérhetetlen cenzúrát, diktatúrát, amit a főváros művel”

Horváth K. József

2021.10.04. 14:40

Óriási az érdeklődés az október 21-én bemutatásra kerülő Elkxrtuk című, az őszödi beszédet követő eseményeket bemutató film iránt. Eközben Kálomista Gábor, az alkotás producere szerint „ideológiai alapon a főváros vezetése – és még talán följebb is nyúlhatunk – megtiltotta a játszást.”

A jegyzet írásakor a Corvin mozi online felülete dokumentálja, hogy az érdeklődés valóban óriási, leghamarabb már csak október 24-re lehet jegyet váltani, amikorra is pusztán 30 ülőhely a szabad.

A Hír Tv Bayer-show-jában nyilatkozó Kálomista szerint a film a héten fenn lesz tízes toplistán annak ellenére, hogy még nem vetítik. Kijelentette, „Ezt a filmet elérhetővé kell tenni. Ugyanúgy, mint a James Bont-filmet, ugyanúgy, mint a Dűnét. Mert azzal fenyegetnek, hogy mi ezzel a kis magyar filmmel kilökdössük a hollywoodi szuperprodukciókat a moziból, úgyhogy a Corvin mozi egy vetítést ígért egy nap.” Ironikusan hozzátette, hogy szerintük „Ezzel mi komoly károkat ejtünk Hollywood habzó testén, és el fogom süllyeszteni az egész amerikai filmgyártást az Elkxrtukkal.”

Láng Zsolt Fidesz-frakcióvezető a legutóbbi fővárosi közgyűlésen arról kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, „miért nehezíti meg a fővárosi mozicég a politikai thriller bemutatását.” A főpolgármester azt mondta: „Szégyelleném, ha utasítást kellene adnom, melyik moziban, mit játsszanak.” A közgyűlés DK-s képviselői pedig idézték Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki szerintük arról értekezett, hogy szobájából kivitette a „szereposztó díványt”. Ezzel ugye arra utalt a jó ízléséről soha el nem híresült gyurcsányista őrmester, hogy elődje, Szentkirályi Alexandra sajátos szempontok szerint adott lehetőséget különböző produkciók bemutatásának. Ez természetesen nem igaz, s amely megjegyzést Tarlós István is különösen ízléstelennek minősített.

Gy. Németh a közgyűlésen pedig azt hangsúlyozta, hogy „ez a főváros már nem az, amelyik véleményével befolyásolná a kulturális intézmények műsorát. Mi tiszteletben tartjuk a művészi szabadságot.”

És nem szakad rá az ég.

Kálomistától tudjuk, hogy a politikai krimit a főváros korábban egy moziba se akarta beengedni. Mára azonban nagy kegyesen – egyelőre egyedüliként – a Corvin műsorra tűzhette. Kálomista kijelentette, „Ma Magyarországon létezik egy olyan erő, amely megmondja, hogy milyen időpontban játszhatnak egy filmet.”

A filmproducer kérte a nézőket, hogy ez a film legyen egy komoly összetartó erő. Kérte azt is, mutassuk meg, „Hogy nem tűrjük ezt a mérhetetlen baloldali cenzúrát, ezt a mérhetetlen baloldali diktatúrát, amelyet Budapest főváros művel. Még a moziban se.”

Két állásponttal szembesülhetett az írásban a kedves Olvasó. Hogy közülük melyik tartalmazza a valóságot, a Karácsony Gergely–Gy. Németh-tandemé-e vagy Kálomista Gáboré, azt ki-ki döntse el maga.

A legfontosabb azonban az, hogy minél többen nézzük meg ezt a magyarok elleni véres merényletet feldolgozó politikai thrillert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére