Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Horváth K. József

2022.01.28. 18:30

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

Természetesen a kormánnyal szemben hányta az epét, mert mint a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja nem kapott információt a koronavírus-tesztek tárolásával kapcsolatban. Pontosabban kapott, csak nem olyat, amilyet ő szeretett volna, ami aztán kiverte nála a biztosítékot. Pedig ha Kálmán csak azzal a válasszal lenne elégedett, amit elképzel magának, akkor nem is kell közérdekű adatigényléssel élni, hiszen a gyűlölködéshez a saját vélelmezett igazságai is megfelelnek. Szükségtelen hozzá bevonni az állami közreműködőt.

Most például a DK a tesztek tárolásával kapcsolatban közérdekű adatigénylésére azt a választ kapta, hogy a tesztek tárolásának költsége nem kimutatható.

Magyarán olyan minimális összegről van szó, amelynek mértéke elhanyagolható.

Mit mond erre Kálmán Olga? „Annak nem örülök, hogy hülyének néznek minket. Ez a kormány egy dolgot akar, ezt az országot lerabolni, uralni, az embereket kirabolni.”

Mi köze van a teszttárolásnak az ország lerablásához, az emberek kirablásához, a társadalmon való uralkodáshoz? Természetesen az ég világon semmi, mint ahogy ahhoz se, hogy a tesztekkel meg lehet fékezni a járvány terjedését.

A járvány terjedését csak egyféleképpen lehet megakadályozni, az oltással. Semmi mással. Ebben minden tudós egyetért. Csak Kálmán Olga kételkedik nyilvánosan, aki ugye nem tudós. Bár sok minden volt már eddig függetlenobjektív pályafutás során, de koponya az nem.

Ám az egykori műsorvezető és mögötte a Demokratikus Koalíció, a csúcson Márki-Zay Péterrel ezt egyáltalán nem akarja tudomásul venni. Unos-untalan olyan ügyeket találnak ki, amelyek egyrészt nem ügyek, másrészt ezek nyilvános taglalása elbizonytalanítja az embereket az egészségügyben, tartózkodóvá teszik őket például napjaink krízisével szemben, a járvány elleni védekezés leghatásosabb ellenszeréve, az oltással szemben.

Kálmán és bandája nem azt mondja, hogy tessék kérem oltakozni, az egészségügy szélesre tárta kapuit a még oltatlan veszélyeztetettek szemben, akiknek nem kell előzetesen regisztrálni se, csak bemenni az oltópontok egyikére vagy a háziorvoshoz, s pár perc múlva már kész is van. Nemcsak magát védve, hanem a környezetét, az egész társadalmat.

Kálmán Olga és baloldali csapata nem erre bíztat, hanem azt kérdezi, hogy mennyi a teszttárolás költsége? Majd amikor megkapja a választ, hogy ez lényegében elhanyagolható mértékű, akkor kikéri magának, hogy „hülyének néznek minket?”

Hogy ki néz bennünket hülyének, arról éppen Kálmán Olga életpályája tanúskodik leginkább. Az övé, aki az ATV függetlenobjektív műsorvezetőjeként tolta anno a bolsevik propagandát. Aztán akkor ment át a Hír Tv-hez, amikor jobboldali színben tudta folytatni korábbi a neomarxista-liberális agitációt, természetesen ugyanúgy függetlennek állítva be magát, mint az ATV-nél tette. Amikor pedig már mindenhol kiállt a szekere rudja, akkor elment politikusnak Gyurcsány Ferenchez, hogy a bevallottan leghazugabb magyar beosztottjaként továbbra is jólfizetett elkerülője a legyen a valóságnak. Napjainkban milliót meghaladó fizetésért továbbra sem csinál mást, mint gyűlölködik a kormánnyal szemben.

S hogy hű maradjon önmagához, Szeretemország – Beszélgetőkönyv Márki-Zay Péterrel címen kötetet jelentet meg Gyurcsány minden rossz tulajdonságát magán viselő Mini Ferivel, a „szeretet” jegyében.

Ezek után csak egy kérdés maradt. Ki néz kit hülyének, kedves Kálmán Olga?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére