Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kabul rózsája már az országot ficsúrozza

Horváth K. József

2021.11.04. 14:20

Ilyen az, amikor a fagyi visszanyal. Amikor a jogállamiságért látszólag tűzzel-vassal küzdő Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, akit nyers modora miatt sokan csak Kabul rózsájaként emlegetnek, lábbal tiporja a jogállamiságot. Aztán ezért – mily furcsa – vaskos büntetést szabnak ki rá.

 

A nyers modor természetesen egy dolog. Más azonban a parlamenti magatartás, azzal meg kell felelni a házszabálynak. Ha ő tisztának egyáltalán nem mondható szájalásával akarja fölhívni magára a választók figyelmét, lelke rajta. Mint ahogy azon is, ha a parlamentben meg nem engedett demonstrációs eszközökkel akar tiltakozni valami ellen. Mert ezt annak tudatában teszi, hogy megsérti a házszabályt, amiért kemény szankciókkal is illethető. Szabó Tímea pontosan így járt.

Tudta jól, hogy komoly következménye lehet annak, hogy amikor a T. Ház a Fudan Egyetemről szavazott a parlament tavaszi ülésszakán, kiakasztott egy kínai zászlóvá alakított Fidesz-logót a pulpitusra. Cselekedetéért Kövér László házelnök négyhavi összeggel, 9 686 400 forinttal csökkentette a tiszteletdíját. Azért ilyen komoly a büntetés, mert a házszabályt sértő tette miatt az Országgyűlés jelenlegi ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni vele szemben. Szabó Tímea ugyanis visszaeső, eddig összesen 11 millió 800 ezer forint bírságot kapott. Emlékezetes, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-minisztert hentesnek nevezte, s nevéhez fűződik a járvány idején minősíthetetlen stílusban közreadott arcpirító hazugság is, miszerint „az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban”.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Nem szorul össze a szívem, hogy a bírságot öt hónapon át vonják tőle, s ezért így havonta a 167 ezer forintos minimálbért kapja. Kabul rózsája ugyanis előre kitervelt módon készült a legutóbbi provokációjára is – Jakab Péter nem sokkal korábbi 9,6 milliós büntetésének ismeretében –, jól tudva, hogy tettének gigakövetkezményei lehetnek. Készült arra, hogy ismét meggyalázza az Országgyűlés méltóságát, szembemenjen a választók akaratával, akik nem a sorozatos botrányos viselkedésre, hanem az emberek méltó képviseletére adtak neki mandátumot.

A választók ugyanis három ciklus óta a kormányzati értékrendet részesítették előnyben, nem a szándékosan botránykeltő, provokatív fellépéseket, amelyekről előremutató mondanivaló hiányában valószínűleg azért nem tudnak némelyek lemondani, mert akkor még annyira sem tudná a közvélemény, ki az a Szabó Tímea, mint így.

Arcpirító, hogy az arcoskodásukat valószínűleg arra is alapozzák, hogy majd a választók adományaikkal helytállnak. Nos, ez eddig nem nagyon vált be. Sem Jakab Péter, sem Szabó Tímea nem dicsekedett azzal, hogy – kisebb adományokat leszámítva – valaki kifizette volna helyettük a büntetést.

Ennek ellenére folytatja ezt a senki számára nem rokonszenves gyurcsányista magatartást. Az ATV ma reggeli adásában Szabó például szándékosan ficsúrozta a kormánypárti képviselőket. Annak ellenére, hogy Jakab Péternek éppen ezért a – parlamentben elhangzott – dehonesztáló kifejezésért már szankciókat kellett elszenvednie.

A baloldal megmondóembereinek tehát többet ér folyamatosan gyűlöletszító, kormányellenes, hergelő magatartást tanúsítani, mint a jogállamot tiszteletben tartva követni a vonatkozó előírásokat. Hogy a következő percben éppen azzal bírálják a kormányt, amit ők rendszeresen elkövetnek.

Szabó azonban nemcsak tarhál, hanem az Emberi Jogok Európai Bíróságához is fordul, mondván, a házelnöki bírságok sértik az ellenzéki képviselők véleménynyilvánításhoz való jogát. És meg van győződve róla, hogy nyerni is fog. Hogy mire ez a magabiztosság, a fene tudja. A testület ugyanis egyáltalán nem csodaszer. Az sem biztos, hogy neki ad igazat. A strasbourgi fórum ugyanakkor az Európa Tanácsnak, nem az Európai Uniónak a bírósága. Így ha az érintettek nem teljesítik a döntését, annak elsősorban diplomáciai és viszonylag szűk körű, főképpen nemzetközi jogi szankciói vannak.

Így Szabó legfeljebb abban bízhat, hogy áprilisban más időszámítás zúdulhat Magyarországra, s az új parlament esetleg eltörli a büntetéseit.

Rossz hírem van ezzel kapcsolatban. A magyarok ugyanis nem szeretik, ha az általuk választott országgyűlési képviselőket, tisztségviselőket rendszeresen leficsúrozzák. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a választók millióit, az országot, a hazát ficsúrozzák, hülyézik le. Ami – az álmoskönyv szerint – nem sok jót jelent a Gyurcsány zsebéből kikandikáló baloldal tagjainak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére