Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jani 10 évesen meghackkelte az Instagramot

Tóth Dalma

2016.05.04. 21:48

A kisfiú feltörte az Instagram biztonsági rendszerét és még tízezer dollárnyi pénzjutalmat is kapott.

A finn Jani még csak 10 éves és a felhasználási feltételek szerint nem is használhatná az Instagramot, ennek ellenére talált az Insta rendszerében egy hibát. A kisfiú rájött, hogyan tud kommenteket törölni mások nevében. Az Instagramot egyébként csak 14 éves kortól lehet legálisan használni.

A 10 éves hacker a felfedezéséért még 10 000 dollár jutalmat is kapott. Jani feltörte a képmegosztó oldal rendszerét, és bárki hozzászólását ki tudta törölni, még Justin Bieberét is.

A Facebook 10 000 dollárt ajánl fel azoknak, akiknek sikerül hibát találniuk a Facebook által nyújtott valamelyik szolgáltatásban. A cégóriás így a hackerek által is javítani tudja szolgáltatásai minőségét. Jani eddig a legfiatalabb, akinek sikerült megszereznie a díjat. Megelőzi azt a 13 éves tinit is, aki korábban feltörte a Facebookot. Jani gyakorlatilag úgy kapta meg a díjat, hogy nem is használhatná az Instagramot vagy a Facebookot; a cégek minden 13 év alatti személy regisztrációját törlik.

Jani és a bátyja már sok tapasztalatot szerzett a különböző biztonsági rendszereket illetően, de eddig ez az eset volt a legnagyobb fogásuk.

A Facebook tavaly 936 000 dollárt fizetett 210 különböző hackkernek, akik bejelentették az általuk észlelt hibákat.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére