Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab visszatért az örök lájkvadászmezőkre

888.hu

2021.10.14. 20:40

Öröm látni, hogy Jakab Péter máris kiheverte a méretes előválasztási pofont, és rövid gyengélkedés után talpra állt. Olyannyira, hogy máris újra a Facebookon egy videobejegyzésben osztja az észt, és ígér egy húszast, „Viktor bátyámnak”.

A színvonal persze ezúttal sem emelkedett valami magasra, bár kétségtelen, hogy most is hozza a tőle megszokott a „nép egyszerű gyermeke” figurát. Mi több, ezúttal a parizeres proli karakterbe némi parasztos ízvilágot is csempészett. Nem csak azzal, hogy Orbán Viktor kesztölci látogatásának és a nyugdíjemelés megerősítése nyomán a Jobbik vezére gyakorta – az ötven másodperces videoopuszában ötször használta az általa vagy tanácsadói által népiesnek vélt Feri bátyám megszólítást –, de még meg is fűszerezte egy leheletnyi tájszólással. Csak úgy, az íze végett, éppen csak annyira, hogy a „vót” és az „azé” szófordulatból kitűnjék: Jakab Péter bizony érzi és érti a vidéki emberek búját, baját. Szinte csak a karikás ostort nem csattogtatta a feje fölött, bár ezt az apró dramaturgiai hiányosságot ügyesen ellensúlyozta egy vizes vagy inkább kávés pohárnyi bor sokatmondó megemelésével. Így tompította az általa felemlegetett „magánnyugdíjpénztári megtakarítás” kifejezés baljós hangulatát.

A kedélyesen induló Facebook filmbejegyzés végén azért Jakab megmutatta a parlamentből jól ismert odamondogatós arcát. „Kapjon Feri bátyám is érdemi nyugdíjemelést! Viktor bátyám, te pedig tudod, mit fogsz kapni? Minimum egy húszast. Ugye érted, miről beszélek!?”

A hívek pedig újfent ájuldoznak majd, hogy már megint milyen jól megmondta a Jakab. Nyilvánvaló, hogy ezrek tetszését nyeri majd el a bejegyzés, pedig, ha valaki, hát a Jobbik elnöke éppen a napokban szembesülhetett azzal, hogy a lájkvadászat elég keveset hoz a valódi politikai konyhára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére