Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péterék elhallgattatnák az elégedetlen Jobbik tagokat

888.hu - Magyar Nemzet

2021.01.02. 14:41

Rövid távú érdekekért áldozza fel a Jobbik jövőjét a Jakab Péter-féle pártvezetés azzal, hogy identitását és az alapszabályban lefektetett elveit feladva behódol a Gyurcsány Ferenc vezette szivárványkoalíciónak – írja a szombati Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Jakabék az elégedetlenkedő tagságot sem merik összehívni, attól tartva, hogy leszavaznák a baloldalhoz való dörgölőzést.

 

Saját tagságától tartva a Jobbik nem meri összehívni a kongresszusát, amely pedig a párt legfőbb politikai döntéshozó szerveként egyedüliként lenne hivatott olyan politikai állásfoglalásokat elfogadni, mint amit a baloldali szivárványkoalícióban való feloldódás jelent – értesült a Magyar Nemzet a párt belső működésére rálátó forrásból. Informátoruk szerint gyakorlatilag megszűnt az érdemi pártélet a Jobbikban, az egyébként is jócskán megfogyatkozott tagságnak – a korábbi nagyjából 15 ezer fő mára négyezerre csökkent – csak a töredéke, mintegy 1500 fő aktív.

A Jakab Péter-féle pártvezetés attól tart, hogy a saját tagságuk megvétózná a részvételt a momentumos Soproni Tamás által korábban egyszerűen csak moslékkoalíciónak aposztrofált összefogásban.

Amiatt is aggódhatnak, hogy esetleg olyan kevesen vennének részt az ülésen, hogy az már a legitimitással kapcsolatos kérdéseket is felvetnetne,

ezért különösen kellemetlen lenne az elnök és köre számára.

A jobbikosok dilemmájára Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is felhívta a figyelmet egy Facebook-bejegyzésében: ellentétes a Jobbik alapító nyilatkozatával, hogy a közös lista elfogadásával Gyurcsány Ferenc mögé beálltak, mivel a 2003-as dokumentumban leszögezték: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

A parlamentben a mindenkori jobboldali kormány lelkiismerete kívánunk lenni.„

Ezt az alapelvet évekkel később is fenntartották, és az alapszabályban olyan további megkötésekkel egészítették ki, amelyek egyértelműen kizárták a Gyurcsánnyal történő szövetkezést. A 2009-es dokumentum szerint ugyanis nem vehető fel a Jobbik tagjai közé az MSZP-ben és az SZDSZ-ben valaha tagsággal rendelkező politikus, de még az MDF soraiban a 2007. január elseje után megtalálható tagokra is kiterjesztették a tiltást.

A dokumentum azt is leszögezi, a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon minden olyan magatartástól, amely sérti egyebek mellett a párt alapszabályát, programját, érdekeit és a jó hírét. Emellett a tagoktól megkövetelik, hogy ne támogassanak olyan politikai törekvéseket, amelyek összeegyeztethetetlenek a Jobbik céljaival és programjával, ahogyan azt is elvárják tőlük, hogy tartsák meg az alapszabály rendelkezéseit.

Ez a meghasonlottság gyakorlatilag apátiába taszította a tagság jelentős részét,

a Magyar Nemzet forrása szerint számos alapszervezetben kaotikussá vált a helyzet. Egyes alapszervezetek esetében például azt sem tudni, hogy ki a vezetője és kik az egyéb hivatalban lévő tisztségviselők, mivel több helyen egyszerűen nem tartották meg az esedékes megyei választmányi üléseket, és ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlottak a kilépések, még vezetői szinten is.

A jobboldali értékek mellett elkötelezett tagság azért is nézheti megrökönyödve, hogy pártja vezetését tulajdonképpen Gyurcsány mozgatja, mert még egyes Jobbik-prominensek – például Brenner Koloman – szerint is külön listán indulva jobb esélyekkel vághatnának neki a 2022-es országgyűlési képviselő-választásnak – írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották – olvasható a 444.hu címlapján előkelő helyen szereplő cikk címében.

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére