Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab megint sütögeti a politikai pecsenyéjét, gyilkossággal vádolja a kormányt

Horváth K. József

2021.09.07. 16:35

Jakab Péter nem vacakol. Az Indexnek adott interjújában egyszerűen gyilkossággal vádolja az Orbán-kormányt a Covid-járványban elhunytak miatt, azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc 2006-os tömegbe lövetése miatti felelősségét firtatták.

 

Már a két dolog összekapcsolását is kikéri magának az ember. Egy szándékos gonosztettre való rábólintást vagy az arra irányuló parancs azonnali vissza nem vonását hogy lehet egy lapon emlegetni a koronavírus-járványban elhunytak tragédiájával? Egy szándékos cselekedetet a szörnyű valóság váratlanság felbukkanásával. Akkor, amikor még ellenszer sem állt rendelkezésre. Nem nálunk, sehol a világon.

Arról nem beszélve, hogy karnyújtásnyira vagyunk az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulójától. Attól az egész társadalmat joggal megrázó eseménytől, hogy az éppen akkor hatalmon lévő Gyurcsány-kormány feje folyamatos hazugságai révén csalással került hatalomra. A hazugságbeszéd nemcsak elemi erejű társadalmi felháborodást, de sajnos erőszakba torkolló politikai tüntetést is kiváltott, olyannyira, hogy megágyazott a Jobbik megszületésének.

Köztudomású, hogy a Jobbik Gyurcsány ellenében jött létre. 2009-ből származik Vona Gábor mondata: „Mi akkor leszünk elégedettek, ha Gyurcsány Ferencből Gyurcsány fegyenc lesz.” Az persze édes mindegy, hogy a párt személyi állománya azóta részben kicserélődött, de a lényeg ettől még nem változott. A tizenöt évvel ezelőtti szeptemberi, októberi eseményeket a Jobbik akkor keményen elítélte, most viszont falaz a legfőbb bűnösnek, és segítséget nyújt neki abban, hogy akár hatalomra is kerülhessen. Jakab Péter most éppen Gyurcsány Ferenc felelősségét akarja elmismásolni azzal, hogy megkerüli a 2006-os tömegbe lövetés felelősségét firtató kérdést, és elegánsan megfeledkezik arról, hogy éppen azért jött létre a Jobbik, hogy eltüntesse a közéletből ezt az embert. Most pedig egy tálból cseresznyézik vele, hogy akár közösen is odaülhessenek a kormányrúdhoz 2022-ben.

Ez maga a leggusztustalanabb politikai pecsenyesütöde. Jakab képes arra, hogy a szemkilövetéssel összefüggésben fölemlegesse a járványban tragikusan elhunytakat. Nem azért, hogy együttérzését fejezze ki irántuk, hanem azért, hogy eszközül használja őket, hogy bűnösnek kiáltsa ki azt az Orbán-kormányt, amely a vezető japán gazdasági magazin, a Nikkei szerint is a harmadik legjobb védekezést produkálta a Covid ellen a világon. Jakabnak ebből nem az a természetes következtetése, hogy az elhunytaknál sokkal, de sokkal többen is meghalhattak volna, ha nem ilyen jó a védekezés, hanem az, hogy ebből a nemzetközi szinten is elismerésre méltó teljesítményből kiindulva rossz színben tüntesse föl a kormányt, jelezve, ha jövőre rájuk szavaznak az emberek, akkor ők sokkal jobb egészségügyet fejlesztenek, mint a jelenlegi.

Jakab – mint mondja – nem tud megbocsátani ezért. Mintha valamit számítana, hogy a luxusban élő, de magát parizeres szegény legénynek mutató kiscsávó kinek tud vagy akar megbocsátani. Majd jön a Gyurcsány-mosdatás vezérmondata: „És nem tudok addig 2006-tal foglalkozni, amíg nem teremtünk olyan egészségügyet, hogy a magyar emberek túléljék a betegségüket, és ne haljanak bele a kórházi fertőzésekbe. Nekem ez a gyilkosság szinonimája.”

Jakab szavait ne felejtsük el. Ha valaki ezek után rá és rajta keresztül Gyurcsányra akar szavazni, az gondoljon arra, hogy így esetleg már nem csak a Böszme irányításával lőhetnének a rendőrök a békés tüntetőkre. A döntésnél ott ülhetne Jakab is, aki ahogy most nem akar válaszolni a Gyurcsány 2006-os felelősségét firtató kérdésre, akkor is hallgatni fog. Sőt akkor is, ha netán újból polgárháborús helyzet alakul ki az utcákon. Például azért, mert esetleg feles felhatalmazással meg akarják változtatni a kétharmaddal, törvényesen megalkotott Alaptörvényt.

Hogy a Jóisten megbocsát-e nekik, afelől erős kétségeim vannak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére