Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét a vádlottak padján Gyurcsány volt szekértolója

Bokor Gábor

2019.04.15. 14:25

Kõrös Gusztáv Tibor újra a vádlottjak padjára került.

A DK korábbi politikusa, Kőrös Gusztáv sorra halmozza az általa elkövetett bűncselekményeket: hamisított már videót; volt hogy hivatalos személynek adta ki magát; de előfordult az is, hogy nem létező pályázatokra hivatkozva szedett be pénzt vállalkozóktól. A Blikk szerint a legutóbbi eset során megkérte egyik ismerősét, hogy adja ki magát ügyvédnek, hogy egy fogvatartott családjától így szerezzenek pénzt. 

Az egyik rokon azonban feljelentést tett. Kőrös Gusztáv álügyvéd ismerőse épp a pénzt vette volna át az egyik plázában, mikor a rendőrök lecsaptak és letartóztatták. A bulvárlap szerint a volt DK-s politikus ismerőse nem adta fel: még az elfogásakor is egy meg nem nevezett főügyészre hivatkozott, hogy higgyenek neki. 

A vádirat lényege szerint Kőrös Gusztáv Tibor 2017 áprilisában rávette nem jogi végzettségű ismerősét, adja ki magát ügyvédnek és ajánlja fel egy fogvatartottnak, hogy hétmillió forint ellenében közbenjár az eljáró hatóságoknál szabadlábra helyezése és az ellene folyó nyomozás megszüntetése érdekében"

– ismertette a főügyész, aki szerint a többi vádlott – közülük kettő fogvatartottként – bűnsegédként működött közre a bűncselekmény elkövetésében.  

A hatóságok eddig hat gyanúsítottat hallgattak ki. A volt gyurcsányista politikus és egyik társa más ügyben letartóztatásban van, hárman szabadlábon védekeznek, a korábban kényszerintézkedés hatálya alatt álló hatodik gyanúsított ellen pedig elfogatóparancsot bocsátottak ki. 

A volt DK-s Kőrössel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van:
  • Vele és 13 társával szemben 2018. június 18-án a Somogy Megyei Főügyészség több rendbeli vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádirat szerint a vádlottak közül tízen egy bűnszervezet tagjaként vállalkozóktól csaltak ki jelentős összegeket arra hivatkozva, hogy a pénzt pályázatok elnyerése érdekében hivatalos személyeknek juttatják, négy további vádlott pedig vállalkozóként adott pénzt vesztegetési céllal Kőrös Gusztávnak.
  • Kőrös Gusztávval szemben 2014 júliusában a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya is vádat emelt 4 rendbeli hamis vád bűntette miatt. A vádirat szerint Kőrös Gusztáv a 2013-as bajai, megismételt időközi önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan – a kormánypártokat lejáratni szándékozó – hamis videót készített és adott át az egyik ellenzéki párt tagjának azért, hogy azt csatolja a választás rendje elleni bűntett miatti feljelentéshez.
  • Kőrös Gusztáv a videó készítésekor a solti roma önkormányzat elnöke, a Demokratikus Koalíció volt tagja volt, a 2018-as országgyűlési választáson pedig a Minden Szegényért Párt Bács-Kiskun megyei képviselőjelöltje volt. 

Egy gyurcsányista cigány vezetőt elítéltek 168,5 millió forintos csalás miatt

2018. június 19. 11:46 Gyurcsányék egyik embere, egy bizonyos Kőrös Gusztáv solti cigány önkormányzati vezető miniszternek és államtitkárnak is kiadta magát, hogy pénzt csaljon ki vállalkozóktól. Vádat emelt tegnap Kőrös Gusztáv, a DK volt megyei vezetőségi tagja és 13 társával szemben a Somogy Megyei Főügyészség többrendbeli vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére