Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így mosdatja a ballib sajtó Simicskát és az Indexet

Bokor Gábor

2017.04.21. 17:28

Bár már tavaly nyáron megírtuk, hogy a Jobbikkal összeálló vállalkozó rá akar tenyerelni az Indexre, sokan kacsának minõsítették a hírt, de csütörtökön kiderült, valóban így történt. A legmeglepõbb, hogy az üzlet megkötése, pontosabban az opciós lehetõség lehívása után is folytatja a mosdatást a baloldali oldalak többsége.

Már tavaly nyár óta lehetett tudni, hogy Simicska Lajos át akarja venni a hatalmat az Index felett. Mikor először napvilágot látott az a hír, hogy a Jobbik mögé beálló milliárdos felvásárolná a Spéder Zoltán kezében lévő portált, akkor a ballib sajtó vállt vállnak vetve mondta azt, hogy ennek semmilyen alapja nincs, egyszerű hazugság. Aztán persze őket is utolérte a valóság, erre április 20-ig kellett várni.

A kormánysajtóban garantáltan hamis hírt próbálták elterjeszteni, hogy az Indexet a háttérből régóta Simicska szerkeszti, és Jobbik-barát lappá alakítja át."

– írta korábban a Soros György mellbimbóján csüngő 444.

A nyíltan baloldali Népszava is beszámolt korábban Simicska üzleti próbálkozásáról, azonban ők is azt írták, hogy a vállalkozó nem tenyerel teljes egészében az Indexre, nem hívja le opciós jogát. Nem volt meg minden jel szerint a szerkesztőségi összhang, hiszen olyan cikkek is megjelentek náluk, majd a 168 óránál is, hogy a vállalkozó lehet majd az Index következő vezetője. Érdekesség, hogy ezek a cikkek már nem találhatóak meg a 168 óránál

A Simicska-mocsárban a 24.hu nevű oldal úszott a legmélyebbre, ugyanis azt írták, hogy Jobbikkal koalícióra lépő oldal továbbra is megtarthatja a függetlenségét.

Simicska vélhetően egy olyan jogi konstrukciót keresett az Indexnek, amivel biztosítani tudja, hogy ne tudják elvenni a másik, szintén kegyvesztetté vált üzletembertől, Spéder Zoltántól a piacvezető online tartalomszolgáltatót, az ne kerüljön a kormány közelébe, de biztosított legyen a portál jövőbeni „független" működése"

– írja a Szalay Dániel és Medvegy Gábor fémjelezte bejegyzés.

Ismerve a Simicska család stílusát, igencsak komoly változások lehetnek majd az Indexnél. Nem lepődünk meg, ha a jövőben a Jobbikot dicsőítő vezércikkek jelennek majd meg a lapon.

Ha a portál folytatni kívánja a szókimondó stílusát, akkor akár Simicska "faszdarabolós" Ádámot is felvehetik majd mint ötletgazda.

Lajosfordulás

A Hír TV-n futó Kálmán Olga-show is jó példa lehet arra, hogy milyen is lesz majd az Index. A műsor indulása óta a baloldali élharcosok és a múltjukat szembeköpő, cukisodó jobbikosok adogatják egymásnak a kilincset, hogy egy jót bájcsevegjenek a hiperobjektív Kálmán Olgával. A műsorba amúgy visszajáró vendég Vona Gábor is, aki gyakran hirdeti a párt legújabb programjait is, amit természetesen semmiféle kritika vagy visszakérdés nem követ.

Annak ellenére nem foglalkozott a Simicska-jelenséggel a baloldali média, hogy meg sem említették, vagy ha igen, akkor hazugságnak állították be Schlecht Csaba, a Lánchíd Rádió vezetőjének azon szavait, melyben kifejtette, hogy Spéder kiszáll az Indexből, "akkor Lajos valószínűleg el tudja kapni".

A HVG is imád süllyedni

A jobboldalisággal nem vádolható lap tegnap este óta csak azon dolgozik, hogy bajtársaikat mentse, hiszen minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy azt a látszatot keltsék, hogy a lap nem a Jobbik mecénása kezébe került. Érdemes megnézni a lap ezen cikkét, melyben egyenesen letagadják, hogy Simicskához került az Index.

Ez az opció valóban része volt ennek a még 2014-ben kötött megállapodásnak, érvényesítették is, így került a Magyar Nemzetben és Hír Tv-ben érdekeltséggel bíró Pro-Rátához az Index.hu Zrt.  Azonban most ezt a részesedést ruházták át az alapítványra, vagyis a Hvg.hu forrása szerint Simicskáéknak végül nem sikerült tulajdonosi befolyást szerezniük az Indexben, noha Nagy Ajtony Csaba ügyvéd igazgatósági tagsága miatt felvetődik a kérdés, valóban nem lesz-e a milliárdosnak lehetősége befolyásolni a lap sorsát"

– írja a lap, ami valahogy elfelejtette megjegyezni, hogy Nagy Ajtony Csaba Simicska unokaöccse. 

Panyi Szabi, Dull Szabi, Dezső Bandi! Sosincs késő kiszállni!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére