Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így listázza a Forbes a szolgalelkû balliberálisokat

Nagy Gábor

2018.05.24. 18:50

Nagyon úgy tûnik, a "listázás" csak akkor idézi a legsötétebb történelmi idõket, ha azt egy jobboldali médium csinálja, és csak akkor háborodnak fel rajta a "független" jogvédõk, liberális megmondóemberek, ha az összeállításban a Soros-hálózat korábbi és mostani tagjai szerepelnek. A Forbes magazin legújabb különszáma kimaxolta a kettõs mércét, de érdemes azt is megnézni, kik azok, akik felkerülhetnek a "Legbátrabb magyarok listájára".

Nagyon úgy tűnik, a „listázás” csak akkor idézi a legsötétebb történelmi időket, ha azt egy jobboldali médium csinálja, és csak akkor háborodnak fel rajta a „független” jogvédők, liberális megmondóemberek, ha az összeállításban a Soros-hálózat korábbi és mostani tagjai szerepelnek. A Forbes magazin legújabb különszáma kimaxolta a kettős mércét, de érdemes azt is megnézni, kik azok, akik felkerülhetnek a „Legbátrabb magyarok listájára”.

A Forbes magazintól már rég megszokhattuk, hogy listáznak. Évről évre kiadnak például egy listát a legtehetősebb magyar üzletemberekről, a morális felháborodás mégis mindig elmarad. Pedig lenne miért. Aztán itt van a saját összeállításunk, amiben összeszedtük azokat a külföldről eltartott bértollnokokat, akik „független” köntösben Magyarország és a magyar kormány nemzetközi renoméjának lerombolásán ügyködnek, illetve a „függetlenobjektív” sajtóban szintén nagyot ment Figyelő-lista, s azonnal jött a morális felháborodás, mi több, a keresztre feszítés. Masszív kettős mérce – megszokhattuk volna már.

A Forbes Urban különszáma azonban most mindenen túltett, és listázta a „legbátrabb hazánk fiait”. De kik számítanak manapság bátraknak a Forbes szerint? Természetesen azok, akik ma Magyarországon bizonyos ügyek mellett kiállnak, s akik szót emelnek a hatalom ellen. S hogy mik azok az ügyek, illetve kit, mit takar a hatalom – az kiderül annak a huszonöt főnek a munkásságából, akiket most vett lajstromba a Forbes.

A névsor Alföldi Róberttel kezdődik. A liberális színházi rendező homoszexualitása miatt, na meg a kormánykritikus nézetei miatt került fel a listára. Nem véletlen, hogy a hazai liberálisok tótumfaktumként tekintenek első számú megmondóemberükre. Hadd idézzük ide Alföldi érdemeit: „a rendező öt évvel ezelőtt beszélt először nyilvánosan a homoszexualitásáról, azóta nyíltan kezeli. Haknizni sosem indult vele, de amikor szükségét érzi, szívesen felszólal LMBTQ-ügyekben csakúgy, mint bármilyen más témában, amit a maga és a társadalom szempontjából fontosnak tart”.

Alföldi után szintén egy LMBTQ-élharcos következik: Székely Kriszta. A színházi rendező buzgó sivalkodónak számít, a tavalyi Budapest Pride megnyitóján például a következőket mondta: „Sok a példa arra a történelemben még ma is, hogy egy bajban lévő, elégedetlen társadalom milyen könnyen mozdítható szélsőségek felé, hogy milyen könnyen manipulálható a boldogtalan, igazi jövőképpel nem rendelkező ember. Sokkoló volt, ami elindult körülöttünk. Nem kellett melegnek lenni ehhez. Az ország fröcsögni kezdett. Mindenki a másikra. Évekig mindenki fröcsögött. Eltűntek a lánglelkű fiatalok, eltűnt az értelem, eltűnt az érték, eltűnt a tudás, és eltűnt a fejlődni akarás. Megállt az idő. Fekete lyuk keletkezett”.

Alföldi és Székely után ki más következhetne, mint Steiner Kristóf. A celeb legutóbb azzal került be a sajtóba, hogy Izraelben lekapcsolták a rendőrök, miután állítólag megtámadott egy nőt utcai kunyerálás közben. Mindenesetre a Forbes szerint Steinernek is ugyanaz az érdeme, mint Alföldinek: nem csinál titkot a homoszexualitásából, sőt a lehető legnagyobb nyitottsággal beszél róla.

Az LMBTQ-lufi azonban itt még nem pukkadt ki, hiszen Árvai Péter – aki Magyarország első „meleg CEO-jaként” vonult be a Prezinél a magyar startup-történelembe –, illetve két transznemű is, Horváth Noé (a Soros-féle Amnesty International bloggere) és Kiss Tibor Noé, „aki [a Forbes szerint] sok magyarnak (meg)érthetővé és elfogadhatóvá tette a transzneműek világát”.

A lap listája nem feledkezik meg azokról az újságírókról sem (határainkon innen s túl), akik nem rejtik véka alá kormánykritikus véleményüket – hiszen (mint megtudtuk) ez is bátorságra vall! Így kerülhetett fel Parászka Boróka erdélyi publicista, aki a HVG és a Magyar Narancs olvasóközönségét szokta elkápráztatni – például azzal, hogy felmenti a magyarokat felakasztani kívánó Mihai Tudose román exminiszterelnököt.

De ott figyel a Forbes lajstromán Karafiáth Orsolya is, aki publicistaként annyit tudott hozzátenni a demográfiai kérdés megoldásához, hogy azt állítja: A nemzeti konzultáció a nők megerőszakolása, a kormány családpolitikai iránya „merőben elavult, sokakat kirekesztő és minden világtendenciával szembemenő”.

Schillingnének (alias Sárosdi Lillának) már csak az egybites érvkészlete miatt – hogy tudniillik mindenki náci, fasiszta, aki nem ért egyet a balliberális sleppel – biztos helye van a bátrak listáján, de az adófizetők szuperhőse, az LMP jelenlegi tanácsadója, Horváth András sem maradhat ki semmi jóból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére