Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így hazudj magadnak kétszer akkora támogatottságot

Szabó József

2022.01.21. 10:40

Csütörtökön nagy kínszenvedések közepette az ellenzék leadta az aláírás gyűjteményét.

 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem lehet túl erős matekból, hiszen azt írta ki saját Facebook-oldalára, hogy összesen 470 ezer aláírást gyűjtöttek. Ezzel szemben a valóság az, hogy körülbelül ennek a fele 235 ezer alá jött össze.

Akkor mégis, hogy jött össze a 470 ezer aláírás?

Márki-Zay Péter úgy gondolta, hogy ha már két kérdésre válaszoltak az emberek, akkor mindenkit kétszer számol.

Több független-objektívnek is bejött ez a számolás, hiszen az Index és a Mérce is beleáll ebbe hamis narratívába míg a többi baloldali lap próbálja kimagyarázni ezt a nagyon fura narratívát.

Természetesen voltak olyan ellenzéki figurák is akik szerint, azért ez már túlmegy minden határon és inkább az egységes baloldallal szemben foglaltak állást:

De vajon ez a 235 ezer aláírás mire lesz elég?

Azon kívül természetesen, hogy egy pár hónappal a választások előtt sikeresen beéget az egész baloldal, azon kívül talán arra elég, hogy a jogszabályok alapján valahol tavasz végén, nyár elején megtartsanak egy olyan népszavazást, ami a magyar lakosság nagy részét nem érinti vagy legalábbis nem érdekli.

Arról nem is beszélve, hogy mivel pénteken fogják leadni az aláírásokat, még nem is lehet tudni, hogy vajon hány aláírás fog a kukában landolni a hibás adatok miatt. Persze, lehet hőzöngeni, hogy ellenzékből még sem lehet csodát csinálni és legalább befejezték a gyűjtést, de érdemes arról is megemlékezni, amit Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is kiírt az oldalára:

2007-ben a Fidesz ellenzékből körülbelül 48 óra alatt gyűjtött össze kérdésenként közel 300 ezer aláírást a népszavazási kezdeményezéséhez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére