Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így hazudik a New York Times, a libsi média koronaékszere

Sümeghi Lóránt

2019.08.22. 19:00

Donald Trump néhány nappal ezelőtt ördögi propagandagépezetnek nevezte a New York Times című amerikai lapot, ez pedig felháborodást váltott ki liberális felebarátaink körében. Csakhogy az amerikai elnök tűpontos diagnózist állított fel a lappal kapcsolatban.

Az egyik legeklatánsabb példája egy hazug, manipulatív és politikailag motivált újságcikkek az az írás, amit éppen a New York Times tett közzé ez év március 22-én, amely egy 17 éves afroamerikai suhanc, Antwon Rose Jr. lelövésének körülményeit összegzi.

Mint ismert, tavaly június 19-én, az akkor szolgálatot teljesítő fehér bőrű járőr, Michael Rosfeld a diszpécser által leadott körözési információ alapján beazonosított egy Chevrolet Cruze típusú gépkocsit, melynek hátsó ablakát kilőtték, továbbá golyónyomok voltak az oldalán. A járművet Antwon vezette, a hátsó ülésen további két utas tartózkodott. A rendőri utasításoknak megfelelően Antwon bár félrehúzódott, a rendőri intézkedést nem várta meg, egyik utasával kipattant az autóból és futni kezdett. Rosfeld ekkor három célzott lövést adott le Antwonra, aki azonnal összeesett, majd nem sokkal a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A helyszínelés során megállapították, hogy Antwonnál nem volt fegyver, mindössze egy üres tár volt a nadrágzsebében. A vele szintén egy időben futásnak eredő társánál, akit elfogtak, fegyvert találtak. A liberális média pedig felkapta a hírt:

Egy fehér zsaru hátba lőtt egy 17 éves, fegyvertelen fekete fiút.

Rosfeld járőr ellen nemcsak a kötelező igazságügyi vizsgálatot indították el, hanem szándékos emberölésre hivatkozva vádat emeltek ellene, amely alól végül a három afroamerikait is magában foglaló esküdtszék felmentette, mert – a liberális média szomorúságára – a következő információk láttak napvilágot a tárgyaláson:

 • az ominózus Chevrolet nemcsak passzolt a körözés alatt álló, egy korábbi lövöldözésben részt vett autó leírásához, hanem konkrétan a bűncselekményben érintett jármű volt;
 • térfigyelő kamerák alapján Antwon volt akkor a volán mögött, amikor az autóból 13 lövést adtak le tíz perccel azelőtt, hogy Rosfeld járőr beazonosította az autót;
 • az egyik áldozat, akire leadták a 13 lövést, a bíróságon elmondta, a haragosa volt Antwon, aki szintén rálőtt a járműből;
 • Antwon ülése alatt később egy lopott lőfegyvert találtak, amelybe passzolt a nadrágzsebében talált pisztolytár;
 • ráadásul Antwon kezén lőpormaradványokat is talált az igazságügyi orvosszakértő.

Tehát több mint egy évvel az eset után teljesen világossá vált mindenki számára, hogy Rosefeld járőr teljesítve a rendőri kötelességét, élt a ráruházott joggal, hogy megóvja a békés többségi társadalmat egy magát a rendőri intézkedés alól önkényesen kivonó suhanctól, aki egy lövöldözésben volt érintett.

És akkor lássuk, a New York Times hogyan értelmezte a valóságot egy évvel az eset után:

 • Antwonnál nem volt fegyver;
 • iskolája egyik kitüntetett tanulója volt;
 • nemcsak kosárlabdázott, de még szaxofonozni is tudott;
 • a helyi jótékonysági szervezetnek is besegített;
 • 2016-ban verset írt, melyben az olvasható, nem akarja, hogy az anyáknak el kelljen temetni a saját gyermeküket;
 • és a rendőrség azért állította meg az autóját, mert „hasonlított a rendőrségi körözésben szereplőhöz”.

Ennyi. Antwon iskolai sikereire, szaxofontudására és versére jutott hely a New York Times cikkében, de a tárgyaláson elhangzott perdöntő bizonyítékokra már nem. Ezt hívják álhírgyártásnak.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elképzelhető az elképzelhetetlen: Ronaldo és Messi egy csapatban?

Elképzelhető az elképzelhetetlen: Ronaldo és Messi egy csapatban?

Alig két hete derült ki, hogy David Beckham új amerikai labdarúgóklubja 180 millió fontnyi (73 milliárd forintnyi) reklámpénzt kap a katariaktól, és már az is körvonalazódik, hogy mire költene a szponzori bevételből.

Emmi: Az aláírásgyűjtések nem a NAT-ról szólnak, hanem Gyurcsányról

Emmi: Az aláírásgyűjtések nem a NAT-ról szólnak, hanem Gyurcsányról

Minden a NAT ellenében aláíró pedagógus biztos lehet abban, hogy már listázza őket Gyurcsányék gépezete, a NAT NEM petíció elindítása sem szól másról, szögezi le a szaktárca állásfoglalása.

HIVATALOS: Törökország teljesen beszüntette a közúti ellenőrzést, a parti őrség is leállt a csónakok üldözésével, határozatban állították le a migránsok feltartóztatását

HIVATALOS: Törökország teljesen beszüntette a közúti ellenőrzést, a parti őrség is leállt a csónakok üldözésével, határozatban állították le a migránsok feltartóztatását

Közel 4 millió menekült és migráns indulhat útnak Törökországból és Szíriából, és ez most nem a szokásos migránsos hír! Brutális helyzet alakulhat ki napokon belül Görögországban.

Lomnici Zoltán a 888-nak: a Momentum a legnagyobb magyar korrupciót takargatja

Lomnici Zoltán a 888-nak: a Momentum a legnagyobb magyar korrupciót takargatja

A Momentum korábbi fogadkozásai ellenére politikai frigyre lépett a DK-val, sorközösséget vállalt mindazzal, ami Gyurcsányék kezéhez tapad. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt kérdeztük. 888-interjú.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére