Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így hazudik a New York Times, a libsi média koronaékszere

Sümeghi Lóránt

2019.08.22. 19:00

Donald Trump néhány nappal ezelőtt ördögi propagandagépezetnek nevezte a New York Times című amerikai lapot, ez pedig felháborodást váltott ki liberális felebarátaink körében. Csakhogy az amerikai elnök tűpontos diagnózist állított fel a lappal kapcsolatban.

Az egyik legeklatánsabb példája egy hazug, manipulatív és politikailag motivált újságcikkek az az írás, amit éppen a New York Times tett közzé ez év március 22-én, amely egy 17 éves afroamerikai suhanc, Antwon Rose Jr. lelövésének körülményeit összegzi.

Mint ismert, tavaly június 19-én, az akkor szolgálatot teljesítő fehér bőrű járőr, Michael Rosfeld a diszpécser által leadott körözési információ alapján beazonosított egy Chevrolet Cruze típusú gépkocsit, melynek hátsó ablakát kilőtték, továbbá golyónyomok voltak az oldalán. A járművet Antwon vezette, a hátsó ülésen további két utas tartózkodott. A rendőri utasításoknak megfelelően Antwon bár félrehúzódott, a rendőri intézkedést nem várta meg, egyik utasával kipattant az autóból és futni kezdett. Rosfeld ekkor három célzott lövést adott le Antwonra, aki azonnal összeesett, majd nem sokkal a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A helyszínelés során megállapították, hogy Antwonnál nem volt fegyver, mindössze egy üres tár volt a nadrágzsebében. A vele szintén egy időben futásnak eredő társánál, akit elfogtak, fegyvert találtak. A liberális média pedig felkapta a hírt:

Egy fehér zsaru hátba lőtt egy 17 éves, fegyvertelen fekete fiút.

Rosfeld járőr ellen nemcsak a kötelező igazságügyi vizsgálatot indították el, hanem szándékos emberölésre hivatkozva vádat emeltek ellene, amely alól végül a három afroamerikait is magában foglaló esküdtszék felmentette, mert – a liberális média szomorúságára – a következő információk láttak napvilágot a tárgyaláson:

 • az ominózus Chevrolet nemcsak passzolt a körözés alatt álló, egy korábbi lövöldözésben részt vett autó leírásához, hanem konkrétan a bűncselekményben érintett jármű volt;
 • térfigyelő kamerák alapján Antwon volt akkor a volán mögött, amikor az autóból 13 lövést adtak le tíz perccel azelőtt, hogy Rosfeld járőr beazonosította az autót;
 • az egyik áldozat, akire leadták a 13 lövést, a bíróságon elmondta, a haragosa volt Antwon, aki szintén rálőtt a járműből;
 • Antwon ülése alatt később egy lopott lőfegyvert találtak, amelybe passzolt a nadrágzsebében talált pisztolytár;
 • ráadásul Antwon kezén lőpormaradványokat is talált az igazságügyi orvosszakértő.

Tehát több mint egy évvel az eset után teljesen világossá vált mindenki számára, hogy Rosefeld járőr teljesítve a rendőri kötelességét, élt a ráruházott joggal, hogy megóvja a békés többségi társadalmat egy magát a rendőri intézkedés alól önkényesen kivonó suhanctól, aki egy lövöldözésben volt érintett.

És akkor lássuk, a New York Times hogyan értelmezte a valóságot egy évvel az eset után:

 • Antwonnál nem volt fegyver;
 • iskolája egyik kitüntetett tanulója volt;
 • nemcsak kosárlabdázott, de még szaxofonozni is tudott;
 • a helyi jótékonysági szervezetnek is besegített;
 • 2016-ban verset írt, melyben az olvasható, nem akarja, hogy az anyáknak el kelljen temetni a saját gyermeküket;
 • és a rendőrség azért állította meg az autóját, mert „hasonlított a rendőrségi körözésben szereplőhöz”.

Ennyi. Antwon iskolai sikereire, szaxofontudására és versére jutott hely a New York Times cikkében, de a tárgyaláson elhangzott perdöntő bizonyítékokra már nem. Ezt hívják álhírgyártásnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére