Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ideje lenne elhatárolódnia Gyurcsánynétól az egyetemfoglaló SZFE-s bagázsnak

Filipp Dávid

2020.09.04. 16:15

Világosan fogalmaztak, akkor most mire várnak?

Hétfőn egy csoport egyetemista elfoglalta a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületét és közölték, hogy nem hajlandóak beengedni az intézmény új vezetőségét. Azóta minden nap kiállnak az épület elé, ahol sajtótájékoztatót tartanak a balliberális média legnagyobb örömére. Az események visszatérő motívuma, hogy felolvassák azt a 13 pontból álló követeléslistájukat, amelyek közül az egyikben nyomatékosan kijelentik

a pártpolitikától a továbbiakban is határozottan elhatárolódnak és a pártokat is arra kérik, hogy maradjanak távol az ügytől.

Ehhez képest a baloldali politikusok egymásra rálicitálva használnak ki minden alkalmat, hogy elmondják mennyire szolidárisak az egyetemfoglalókkal.

Nézzünk példákat:

  • a jobbikos Stummer János országgyűlési képviselő egy Orbán Viktornak címzett téglát vitt a színműsök barikádjába és felajánlotta nekik a segítségét,
  • Karácsony Gergely főpolgármester szokásához híven Facebookon üzent,
  • Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője szintén Facebookon írogatott, de a helyszínen is megjelent.

Világos, hogy az egyetemisták ügyét

a baloldali pártok saját politikai haszonszerzési céljaikra akarják felhasználni.

Ezt abból tudjuk, hogy valamiért nem éreztek késztetést elhatárolódásra, amikor megválasztása másnapján Karácsony Gergely megüzente Dörner Györgynek, az Újszínház igazgatójának, hogy nem valószínű, hogy a következő pályázaton nyer, de akkor sem háborogtak, amikor Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy földönfutóvá teszi Vidnyánszky Attilát.

Csak a vak nem látja, hogy a baloldalon Gyurcsányék diktálnak, így az sem véletlen, hogy épp Dobrev Klára tolja leginkább túl a szekeret. A DK-s EP-képviselő Facebook-oldalán bejelentette, hogy

az SZFE-ügy miatt a Demokratikus Koalíció EP-delegációja az Európai Bizottsághoz fordult.

Na, mármost az, hogy a pártok belekeverik magukat ebbe a vitába nem meglepő, hiszen mindenhol ott vannak, ahol úgy érzik sebet tudnak ejteni a kormányon és a Fideszen, ezért magasról tesznek arra, hogy távolmaradásra kérték őket.

De, ha már az egyetemfoglalók azt kérik, hogy maradjanak távol az ügyüktől, esetleg nem kellene példát mutatni azzal, hogy ők is elhatárolódnak a pártok kavarásától?

Persze ez csak egy kérdésnek álcázott tanács. Ingyen adtam.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére