Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hülyék 2018: akarna-e Jókai Mór paksi bõvítést?

888.hu

2017.03.16. 17:28

Körülbelül száz ember elõtt tartottak beszédet az LMP társelnökei március 15-én. Azt gondoltuk, hogy Majtényi szerdai produkciójánál nincs lejjebb, de szerencsére Szél Bernadett még nála is alacsonyabbra tette a lécet.

Akármikor megtörténhet a csoda, nem kell attól félni, hogy sokáig kell még elviselni a NER-t. Akármennyire reménytelen a helyzet, órák alatt megváltozhat"

– mondta Majtényi szerdán. Tehát a baloldal lelkiállapotát egy szóval úgy lehet összefoglalni, hogy csodavárás. Ki tudja, talán 2017-ben erre sétál a csodaszarvas.

Majtényi beszéde helyenként igen csapongó volt, egy tapasztalt szónokhoz képest pedig a hangsúlyozás hiánya igen feltűnő volt.

Egy személyes élmény elmesélésével kezdődik a beszéd, amely nem kapcsolódik sem március 15-éhez, sem pedig a beszéd többi részéhez. Vélhetően a szónok saját mítoszának megteremtéséről van szó.

Van egy nagy élményem 6-7 éves koromból. Abban az időben én Angyalföldön laktam, és minden reggel, amikor elindultam az iskolába, nálam 2-3 évvel idősebb huligánok megállítottak, ketten voltak, elvették az uzsonnámat."

Ezután megtudhattuk, hogy Majtényi a történtek hatására arra tette fel az életét, hogy megvédje azokat, akiknek hasonló módon vették el az uzsonnáját.

Meg nem erősített sajtóhírek szerint a Marvel már el is kezdte megrajzoltatni az Alkotmány Man címet viselő képregény első részeit, amelyben Majtényi angyalföldi eredettörténetét és hőstetteit dolgozzák fel.

Szerencsére beszélt egy keveset március 15-ről is. Ám a beszéd lezárása legalább olyan zavarosra sikeredett, mint a kezdete.

Éljen Tolsztoj, vesszen Putyin!"

– hangzott fel a színpadon, amikor ki tudja, hogy milyen indíttatásból, de arról beszélt, hogy a baloldal nem oroszellenes.

Majd ismét egy személyes élmény felidézése következett:

Nem is olyan régen álltam a Kálvin téren, a hóviharban, szónokoltam, a szemembe vágott a hó, úgyhogy a szemgolyómon pattogtak a hópihék. És ott, félig megvakulva, belekiabáltam a tömegbe: magyar fiatalok! Legyetek politikusok!"

Ám ehhez még hozzátette, mintegy kontextusba helyezve az előbbieket:

Két dolog van, ami a világon biztos: lapjára esik a tehénszar és a politika piszkos."

Majtényi szerint a magyar történelemben két ízben nem volt piszkos a politika: 1848. március 15-én és 1956 októberében.

A végére még fokozta a március 15-i hangulatot egy Martin Luther King idézettel:

50 évvel ezelőtt Martin Luther King azon a bizonyos washingtoni gyűlésen azt mondta, hogy...ne merüljetek el a kétségbeesés tengerében."

Jókai Mór és Paks 2

Az LMP ünnepe is csupa móka és kacagás volt.

Szél Bernadett kijelentette: törekvéseink ma is abból az eszméből származnak, hogy saját politikai közösségünk sorsát mi magunk szeretnénk meghatározni – írta az MTI.

Megítélése szerint ebből a szempontból kell feltenni azt a kérdést, hogy Petőfi, "Jókai, vagy éppen Vasvári, vagy az első felelős kormány bármelyik tagja, akart-e volna vajon a paksi bővítést, vagy sem?"

Ismétlés:

Érdekes felvetés. Nos a tudomány 160 évvel ezelőtti állása szerint még nem ismerték a nukleáris fúziót és a fissziót sem. Ekkor a fizikusok véleménye például az volt, hogy a nap és a csillagok szenet égetnek el ahhoz, hogy energiát tudjanak sugározni. A Biblia alapján a Földet ekkor körülbelül 6000 évesnek gondolták és a nap méreteit hozzávetőlegesen ismerve a tudósok úgy számoltak, hogy összesen 10 000 éven át tud energiát sugározni – már akkor, ha a Nap tényleg széntüzelésű lett volna.

Vajon mit szóltak volna hozzá, ha tudták volna az igazságot, hogy hogyan működik a Nap valójában, és ha elmondtuk volna nekik, hogy az atommagok széthasításával hihetetlen mennyiségű energiát tudunk kinyerni, amellyel magyar háztartások millióit lehet ellátni. Szerintem csak simán leesett volna álluk.

A Szél Bernadett után következő Hadházy férgeket emlegetett, de a gazdi gyorsan helyretette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére