Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horn Gábornak fontosabb Orbán sértegetése, mint a nemzet biztonsága

Horváth K. József

2022.03.08. 14:05

Furcsa kép fogadta a tévénézőt tegnap este, amikor A nap híre című ATV-s műsorra kapcsolt.

 

A felirat egy idézetet tartalmazott Márki-Zay Péter Népszavának adott interjújából, ami így szólt: „A fideszes táborban is nagyon sokan tartják Orbán Viktort hazaárulónak.” A beszélgetés résztvevői a háború kapcsán kommentálták a miniszterelnök intézkedéseit, nem is kötődve mindig szorosan a folyamatosan kint tartott felirathoz. A nagy betűkkel szedett kiírás azonban folyamatosan azt jelezte, mintha Márki-Zay Péter állítása igaz lenne, mintha a fideszesek közül sokan tényleg hazaárulónak tartanák a kormányfőt.

Frászkarikát. Nemcsak a fideszesek, de még a baloldaliak is nagy számban értenek egyet az intézkedéseivel, azzal a szándékával, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. Még akkor is, ha a veszély fokozódik, még akkor is, ha a harcok már közelebb zajlanak a határainkhoz, mint korábban. Ez nem kérdés, ezzel az a felmérések szerint 10-ből kilenc megkérdezett egyetért, a menekültek ellátásában pedig szinte valamennyi magyar egy emberként kiveszi a részét.

Nem lehet tehát kérdés, hogy Orbán Viktor és a magyarság elsöprő többsége egy oldalon áll. A biztonság oldalán.

Akkor hogy kerül a csizma az asztalra? Hogy jelentheti ki újra meg újra Márki-Zay, hogy a kormányfő hazaáruló? S ha már kijelenti, akkor miért kell ennek a valótlan feliratnak úgy szerepelni a televízió képernyőjén, mintha igazság lenne? Ezzel a könnyed szerkesztői fogással ugyanis anélkül lehet félrevezetni a nézőket, hogy a meghívott vendégek még egy mukkot sem mondtak a témáról. Pedig, ha mondtak volna, biztosan nem dicsérték volna meg a kormányt, hisz nem azért hívták oda őket.

 

Ehhez képest érdekes, hogy még Horn Gábornak – az aktív SZDSZ-es korában Gyurcsányt a pi..csába küldő politikusnak – is soknak bizonyult ez a kijelentés. Mostani megállapításával ugyanis éppen a Gyurcsány-klónt, Mini Ferit küldte el szintén melegebb éghajlatra, amikor azt mondta: „Nem gondolom, hogy a fideszesek hazaárulónak tartanák Orbánt, nem gondolom, hogy ilyen kutatásokat ismer Márki-Zay.”

A fenti adatok mindenesetre arra utalnak, hogy ilyen kutatások nincsenek is, vagy ha mégis vannak, azok valótlan adatokat tartalmaznak, hogy a magát rendre szorult kampánykommunikációs helyzetbe hozó Márki-Zay tudjon valamire hivatkozni. De nem mutatott fel semmit, csak komoly arccal kijelentette a valótlanságot. Újfent csak blöffölt, hogy minél rosszabb színben tüntesse fel választási vetélytársát saját győzelme érdekében.

Más kérdés, hogy ezen az emberek többsége csak nevet, mert a választások előtt szűk egy hónappal már szinte közhely, hogy a Kapitányt egyáltalán nem lehet komolyan venni. Attól még persze szavazni lehet rá, ami szomorú, hogy a baloldal egy ilyen veszélyesen komolytalan figurát képes csak kiállítani jelöltnek, akire rábíznák az országot.

 

De hogy milyen veszélyes a teljes baloldal, milyen kétszínű, mennyire nem lehet elhinni egyetlen szavukat sem, azt éppen Horn Gábor ATV-s szereplése igazolja a legjobban.

Miközben ugyanis kétségbe vonta, hogy Márki-Zay ismerne olyan kutatásokat, amelyek Orbán hazaárulását támasztanák alá, kijelentette: „Én meg tudok bocsátani egy ilyen mondatot. Nem szeretem a hazaárulózást, mert szerintem Orbán nem hazaáruló.”

Horn Gábor tehát meg tud bocsátani egy olyan hazugságot, amivel a kormányfőt megpróbálják sárba tiporni, megalázni, Magyarország biztonságát aláaknázni, hogy április 3-án le lehessen váltani a kormányfőt. A hazugsággal való leváltás tehát Horn szerint baromi demokratikus, és még annál is bocsánatosabb bűn.

 

Nos kérem, ez a gyurcsányizmus lényege. A hazudozás, a választói érdek semmibe vétele. Hiába került egy lépéssel távolabb a nagypolitikától Horn Gábor, hiába küldte el anno Gyurcsányt szó szerint melegebb éghajlatra, a szíve továbbra is érte meg Brüsszelért, a nemzetállam, a magyar szabadság megszűnésért dobog. Hogy a magyarok alattvalók, kiszolgálók legyenek az egy központú uniós birodalomban, amit Gyuri bácsiék irányítanak a történelem eddigi legegyszerűbb amerikai elnöke mögött felsorakozott háttérhatalom nagytőkéseivel karöltve.

A migránsmentes, gyerekféltő, stabil országot a nemzetállamok közösségével együtt pedig kidobnák a kukába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére