Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Homonnay Gergely Tóth Gabit gyalázza a keresztény hite miatt

Fábián Eszter

2021.08.23. 13:20

Savanyú a szőlő.

 

Már jó ideje napvilágot látott a hír, miszerint többek között Tóth Gabi is fellép az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, közvetlenül Ferenc pápa miséje előtt. Az énekesnő erre roppant büszke, és azonnal meg is osztotta követőivel a hírt, ami nem is csoda, hiszen egy keresztény zenész életében ez valóban kiváltság, kivételes alkalom.

Az ember azt gondolja, ha keresztény, hogy rendben van ez így.

Az ember azt gondolja, ha ateista, hogy rendben van ez így, ő úgyis hisz benne, én meg úgysem, csinálják csak, nincs itt semmi látnivaló.

De vannak kivételek.

A DK-s aktivista Homonnay „Erzsi macska” Gergely már régóta a gyűlöletkeltés eszközeivel él (legyen szó Magyarországról, a kormányról, Istenről, politikáról, férfiról vagy nőről), szinte a monitoron át is tapintható dühvel hergel minden és mindenki ellen – Novák Katalint is ő nevezte nácinak –, aki nem az ő tökéletes, szivárványszínű Gyurcsányista világképét élteti. Gyűlöl mindent, amiben elköteleződés van, gyűlöl mindent, amiben Isten van, gyűlöl mindent, amiben konzervatív értékeket lát. (Csak halkan felteszem a kérdést: lehet, hogy leginkább önmagát?)

Na, de ha lehet, mégsem úszkálnék Gergely gondolatainak posványos mélységeiben, inkább csak megkísérelném elmondani, hogy mit jelent hinni.

Tudod, Gergely, ahhoz, hogy valaki higgyen, nem kell tökéletes embernek lennie, nem kell „agyoniskolázottnak” sem, sőt mi több, életének nagy részében az isteni gondviselésre is bízhatja magát, kérheti és élheti is Isten akaratát.

Mert ez mind megadatik annak, aki hisz.

De ezt te nem ismered. Nem érted, mitől nagy dolog valakinek a pápa előtt énekelni, nem tudod elképzelni, hogy a vallás lehet politikamentes, hogy valaki szeretheti Istent érdekek nélkül.

Fogalmam sincs arról, hogy Tóth Gabi mekkora keresztény, vagy hogy vannak-e olyanok, akik „kicsit” hithűek vagy éppen hithűbbek másnál. Csak azt tudom, hogy Isten előtt nem egy hatalmas papír van, amelyen strigulákat húz, az ő szemében „csak” a gyermekei vannak.

Ahhoz pedig, hogy bárkinek a vallását vagy a hitét te kilóra mérd, soha nem volt és nem is lesz jogod. Mert ez már a mindenhatóé...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére