Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan gazdálkodtak eddig az ellenzéki városvezetők, ha a vírus elleni védekezés kivérezteti a településeiket?

Ányos Miklós

2020.04.09. 13:25

„Szomorú, ha ott tartunk, hogy ezek az intézkedések bedönthetnek egy önkormányzatot” – válaszolta Hegedűs Barbara, Veszprém fideszes alpolgármestere arra a kérdésre, hogy valóban kivéreztetik-e a járvány elleni intézkedések az ellenzéki, „szabad” városokat.

Mindenkit váratlanul értek a jelenlegi állapotok, a világjárvány, de az eddig is stabil gazdálkodással rendelkező városoknak nem kell olyan helyzettel szembenézniük, amely bármennyire is veszélyeztetné működésüket.

Hegedűs Barbara szerint az ellenzéki városvezetőknek komolyan el kell gondolkozniuk, ha a védekezés bedöntheti költségvetésüket, hiszen a kormány 2011 és 2014 között 1369 milliárd forintot fordított arra, hogy konszolidálja, kisegítse az önkormányzatokat. Létrehozta a Modern Városok programját is, melyben – többek közt – megyei jogú városok újulhattak meg. Ezzel szemben most a kormány mindössze 34 milliárd forint hozzájárulást kér a járvány elleni védekezéshez.

A Hír TV Címlap című műsorának vendége volt Gál Kinga EP-képviselő is, aki arról beszélt, hogy Európa a második világháború óta nem volt hasonló krízishelyzetben, egyes európai politikusok mégis a magyar járványügyi intézkedésekkel vannak elfoglalva.

Halkó Petra, a Századvég elemzője hozzátette, hogy hazánk iránymutató abban, hogy válsághelyzetben hogyan kell hatékonyan fellépni, ugyanakkor Brüsszel súlyos mulasztásokat vétett, amit az Európai Kutatási Tanács kedden lemondott elnöke is hangoztatott:

Az EU mindennel foglalkozik, csak azzal nem, hogy gyors és hatékony lépéseket tegyen a járvány megfékezése érdekében

További részletek a Címlap e heti adásában:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére