Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfőn Karácsony és Márki-Zay is pofára esett

Horváth K. József

2021.12.21. 15:10

A csend csupa hang, ha érted ezt a néma jelbeszédet – írta Tasso még a XVI. században, szavainak azonban a XXI. század Magyarországán is különösen aktuális a jelentése.

A gyurcsányista baloldal miniszterelnök-jelöltjének és a főpolgármesternek a hallgatásba csomagolt jelbeszédét sok millió magyar állampolgár érteni véli. A máskor naponta több Facebook-posztot megjelentető főpolgármester, illetve a folyamatosan nyilatkozó miniszterelnök-jelölt a tegnap történtekkel kapcsolatban most bizony hallgat. Talán most fogalmazgatják azokat a válaszféléket, amelyeket legfeljebb csak a szélsőségesen baloldali szimpatizánsok fogadnak el, de a lelkük mélyén ők is tudják, hogy hazugság az egész.

Márki-Zay Péter két hónapos miniszterelnök-jelölti teljesítményéről adott lesújtó értékítéletet az a váratlanul, a baloldali Soros-blogon, a 444.hu-n megjelenő közvélemény-kutatás, amelynek hirtelenjében senki nem akart gazdája lenni. Olyan volt, mint a forró krumpli. Talán nem véletlenül, hiszen a kutatás szerint az egyesült baloldal 46-32 arányban vesztésre áll a kormánypártokkal szemben. Márki-Zay annyira nem akart tudomást venni a létezéséről, hogy még kutatási jellegét is kétségbe vonta, s azonnal a soraikban lévő árulókról kezdett beszélni. Így fogalmazott: „Ezt a kutatást mi még kutatásnak sem nevezzük. Az eredmény nagyon alaposan felvetette a gyanút, hogy az ellenség keze betette a lábát a főhadiszállásunkra is”. Sőt, megbélyegezte azokat, akik rossz néven vették a baloldal gyenge teljesítményét. Azt üzente nekik, hogy fogják be a szájukat, ellenkező esetben megvonhatják tőlük a bizalmat, aztán búcsút inthetnek akár politikai pályafutásuknak is. Mi mást jelentene az a Márki-Zaytól származó mondat, amely így szól: „Aki elégedetlenkedik, aki jelöltcseréről beszél akármilyen vonatkozásban, az csak a Fidesz érdekében tevékenykedik.” Azután eljött a hétfői nap, amikor a kétségbeesett tagadáscunami után megjelent az Index leleplező anyaga. A legérdekesebb az, hogy az Index információja szerint az eddig gazdátlan dolgozatot személyes Márki-Zay Péter kérésére az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont készítette, ami ráadásul amerikai tanácsadók segítségével, amerikai módszertannal készült. Hát erre valóban nehéz épkézláb magyarázatot adni, ezért szólnak helyette a csend hangjai.

Ahogy Karácsony Gergely esetében is, aki a Városháza-ügy tegnapi fejleményei után hirtelen egy kerületi útfejlesztésen tett látogatásáról posztolgatott. Sunnyogva kerülve a lényeget. Másról beszélt, mint Bodóné, amikor a bor árát kérik. A tanú, Bodnár Dezső a vizsgálóbizottság előtt szóban is megerősítette, hogy a fővárosi vagyonkezelőben elhangzottakról azt mondta, hogy a főváros vezetőinek, így Karácsony Gergelynek tudtával és beleegyezésével tárgyaltak az értékesítési lehetőségekről. Emlékezhetünk, hányszor vágta Karácsony a képünkbe, hogy „nincs ügy”. Itt a bizonyíték, hogy nagyon is van, s valószínűleg csak azért nem adták el egyelőre a Városházát, mert az ex-miniszterelnök Bajnai Gordon szerint a választások előtt ez nem aktuális.

Karácsony ráfázott a tanút előzetesen lejáratni akaró bejegyzésével is, akit nemes egyszerűséggel a fideszes bűnözőnek nevezett. Kiderült azonban, hogy a fideszes kötődésből sem igaz egy szó sem. Bodnár Dezső ugyanis Gansperger Gyula és Bajnai Gordon korábbi wallisos kollégája. A férfi azért vállalta a nyilvánosságot, mert elmondása szerint üzleti ügyeiben kárt okoz neki a botrány, és szeretné tisztázni a szerepét.

Ámen. A csend csupa hang.

Gyurcsány őszödi beszédében már régen letette a névjegyét a hazugság oltárára. Sameszairól is tudtuk, hogy egy szavukat sem lehet elhinni, de amikor ilyen nyersen szembe jön a valóság, akkor azért csak meghökken még a baloldali választó is. Akit ezek az emberek ugyanúgy semmibe vesznek, mint a 2010 előtti garnitúra tette. Nekik csak megbízóik, a nemzetközi nagytőke érdekei számítanak. Tőlük remélik a segítséget a hatalom megszerzéséhez.

Nem véletlenül hozta ki a gyalázatos eredményt a miniszterelnök-jelölt kérésére elkészült közvélemény-kutatás.

Hogy nyilvánosságra kerülése Márki-Zay számára selyemzsinór is egyben, azt majd a közeljövő eldönti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére