Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hetek óta nem látták Botkát Szegeden

888.hu

2019.07.31. 18:15

Lassan egy hónapja nem lehet tudni, hova tűnt Szeged polgármestere.

A SzegedMa.hu megpróbált utánajárni Botka László titokzatos távollétének. Az érdeklődés ellenére a Városháza mélyen hallgat. Botka László eddig sem arról volt híres, hogy túl sokat mutatkozna a városban, ám ezúttal a szokásoshoz képest is jobban eltűnt. Hetek óta nyoma veszett ugyanis a város polgármesterének: senki nem látta Szegeden már jó ideje.

A SzegedMa beszámolója szerint Botka rendkívül fáradtnak és fásultnak tűnt már az utóbbi hetekben, hónapokban. Az viszont valószínűnek tűnik, hogy a szabadságát tölti. Bár ezt sem lehet biztosan állítani, ugyanis a Városháza a sokszori érdeklődés ellenére is néma maradt. Ha szabadságra ment Botka László, akkor nem kevésre, ugyanis lassan egy hónapja nem tudni, hogy hol van és mit csinál.

Fotó: MTI

Persze mindenkinek jár a pihenés, azonban egy ekkora város polgármesterétől talán elvárható lenne, hogy a városlakókkal részletesen és jól hallhatóan is tudassa, mikor kerül elő újra, mikor foglalkozik az ügyeikkel. A SzegedMa.hu érdeklődött arról is a Városházán, hogy mikor lesz fogadóórája a polgármesternek, de vagy fogalmuk sincs erről, vagy nem akartak válaszolni a portál kérdéseire.

A polgármester szabadságolása, ennek gyakorlata és ütemterve, valamint az erről szóló közgyűlési beszámolók és jóváhagyások közérdekű adatoknak minősülnek. Más önkormányzatoktól eltérően nem szabályozza ezt a kérdést a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) Szegeden. Így a vonatkozó törvényi főszabály az irányadó, ez azonban azt jelenti, hogy a polgármesternek kötelező éves szabadságolási tervet leadnia, amit a Közgyűlésnek kell jóváhagynia, majd Botka Lászlónak be is kell számolnia az egyes szabadságok kivételéről.

Előbbit, vagyis az idei évre vonatkozó szabadságtervet nagy nehezen meg lehet találni az önkormányzat honlapján egy februári salátaanyagban szinte eldugva (egy mondatként), de nem egyszerű. E szerint Botka László július eleje és augusztus eleje között akarta tölteni a szabadságát, vagyis valóban közel 1 hónapnyi láblógatással tervezett; ennyit akart távol lenni Szeged mindennapi ügyeitől. A szabadságok kivételére vonatkozó, kötelező polgármesteri beszámolókat azonban eddig nem találták meg a SzegedMa munkatársai.

Mivel érthetetlen volt a Városháza heves titkolózása az ügyben, ezért a SzegedMa újságírói közérdekű adatigényléssel fordultak Botka Lászlóhoz, a jegyzőhöz és a személyzeti osztályvezetőhöz, mert „a polgármester munkáltatója a választó”! Így tehát a választónak (mint munkaadónak) joga van tudni, hogy a polgármester mikor és mennyit tartózkodik a napi munkától távol.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére