Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazaérkezett a nyaralásból a genderlobbi

888.hu

2018.08.13. 15:40

A múlt héten az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) úgy döntött, hogy megszünteti az egyetemeken a gender szakot. A döntés leginkább az Eötvös Loránd Tudományegyetemet érinti, ahol államilag finanszírozott genderképzésen vettek részt a hallgatók. Az ELTE elsõ reakciója az volt, hogy elfogadta a döntést, ám a hírre a hétvégén hazatért a Balcsiról a genderlobbi.

A múlt héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy döntött, hogy megszünteti az egyetemeken a gender szakot. A döntés leginkább az Eötvös Loránd Tudományegyetemet érinti, ahol államilag finanszírozott genderképzésen vettek részt a hallgatók. Az ELTE első reakciója az volt, hogy elfogadta a döntést, ám a hírre a hétvégén hazatért a Balcsiról a genderlobbi.

Pénteken még ezt írta közleményében az egyetem:

"A társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés felmenő rendszerben történő megszüntetését célzó rendelettervezetről az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Magyar Rektori Konferencia (MRK) közvetítésével szerzett tudomást. Egyetemünk a rendelkezésre álló véleményezési határidőn belül megfogalmazta a tervezettel kapcsolatos észrevételeit az MRK részére. A társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el. A képzés megszüntetését az ELTE nem tervezte, az esetleges további szakmai egyeztetésekre Egyetemünk nyitott, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a fenntartó minisztérium jogosult a képzési portfólió felülvizsgálatára, ezen belül egyes képzések megszüntetésére is. Ezzel összhangban a fenntartó döntését Egyetemünk tudomásul veszi és tiszteletben tartja, egyúttal fontosnak tartjuk, hogy a témakörben lehetőség szerint érdemi szakmai vita folyhasson le. A végleges szabályozás megjelenéséig, illetve a rendelet indokolásának megismeréséig az ELTE nem kíván a fentieken túl a témában állást foglalni".

A minisztérium meg is indokolta döntését:

a képzés más szakoktól vesz el erőforrásokat, rontja az egyetemek gazdasági stabilitását. Az állami közfinanszírozású egyetemeknek mindezt figyelembe kell vennie, mivel ezen felsőoktatási intézmények célja a társadalmi és munkaerő-piaci valós igényeknek való megfelelés."

Hétfőre valamiért megváltozott a helyzet, az ELTE a Magyar Rektori Konferencián keresztül próbálta elkaszálni a gender szak megszüntetését.

  • Szerintük a minisztérium nem indokolta meg, hogy miért kell megszüntetni a gender szakot;
  • szerintük a szak összhangban működik az Emmi rendeletével – Emmi 18/2016. (VIII. 5) –, valamint a minisztérium engedélyezte az indulást korábban;
  • az ELTE szerint a gender szak megszüntetése sérti az Alaptörvény X. pontját, amely garantálja a felsőoktatás és a tudomány autonómiáját;
  • az ELTE azt is kifejtette, hogy a "társadalmi nemek" szakon a magyar társadalom égető problémáit kutatják.

Az ELTE szakmai egyeztetést szeretne a kérdésben.

Az egyetem azután váltott keményebb hangnemre, hogy a hétvégén megszólaltak a témában a gender "nagyasszonyai": Pető Andrea és Gregor Anikó. Valamint szombaton kiadott egy közleményt a Társadalomtudományi Kar dékánja, Juhász Gábor, aki a gender szak hasznossága mellett próbált érvelni.

Mint ismert, az érintett szereplők azzal érvelnek, hogy a gender szak kizárólag hardcore tudomány, semmi ideológia nincs mögötte. Érdekesség – ahogy Szentesi Zöldi László megírta nálunk –, hogy csak az utóbbi években hatvan szak alakult át, amelyek közül huszonegy meg is szűnt. Ezen szakok megszűnésekor valahogy nem sivalkodtak a balliberális szerkesztőségek és a széltoló ballib értelmiség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Egy keresztény anya beperelte négyéves gyermeke brit iskoláját, miután az állítólag arra kényszerítették, hogy részt vegyen egy „LMBTQ-felvonuláson”.

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán reagált a Novinite cikkére, amelyben arról írnak, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. A kormányfő ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét a Facebookon.

Zelenszkij szeretné, ha a parlament napirendre venné a betiltott ellenzéki párt képviselőinek megfosztását mandátumuktól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkérte Ruszlan Sztefancsuk parlamenti elnököt, vizsgálja meg azt az állampolgári javaslatot, hogy a törvényhozás vegye napirendre a betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért (OPZZS) ellenzéki párt képviselőinek mandátumuktól való megfosztását.

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, Kínára mutogatnak

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, Kínára mutogatnak

Magasan repülő megfigyelő léggömböt észlelt az amerikai légtérben az Egyesült Államok légvédelme a Pentagon csütörtöki bejelentése szerint, a léggömböt több magas rangú politikus, köztük Marco Rubio republikánus szenátor, a Szenátus hírszerzési különbizottságának alelnöke kínai kémléggömbnek minősítette.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére