Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajnal huszonhatra is lapot kért

888.hu

2021.11.09. 12:00

Ha nem is Gorcsev Ivánéhoz hasonló villámkarriert tudhat magáénak Hajnal Miklós, azért neki sem kell szégyenkeznie. Rejtő Jenő „A tizennégy karátos autó” című regényének főhőse 21 évesen nyerte el a fizikai Nobel-díjat (a makaó nevű kártyajátékon), a Momentum ifjú titánja azonban csak 26 évesen lett a BKK felügyelőbizottsági elnöke. Havi bruttó félmillióért és némi apróért.

Vajon mit tudhat ez a húszas éveit taposó fiatalember, aki eddig közgazdászként határozta meg önmagát, és Oxfordot is emlegették a nevével kapcsolatban? Tudja, merre jár a 6-os villamos, és hol van a 74-es troli végállomása? Kétségtelen, már a világhírű angol egyetemi város említésének is tudományos csengése van, és aki legalább nyolc kilométerre megközelíti, az szinte Stephen Hawkingnak érezheti magát.

Hajnal Miklós oxfordi kalandja azonban elég rövidre sikeredett, mert – mint önéletrajzából kiderül – a NOlimpia kampány kedvéért

félbehagyta angliai egyetemi tanulmányait.

Kétségtelen, sokkal izgalmasabb a főváros utcáin fúrni a budapesti játékokat, tüntetni a CEU mellett, és a Momentum színeiben vinni a szót, mint Immanuel Kantot és a korai angol kapitalizmus paraszti létre gyakorolt hatásait tanulmányozni.

Alapos közgazdasági ismeretei és a tudományágban szerzett hervadhatatlan érdemei nyilván arra predesztinálták, hogy néhány hónapja – alig 26 évesen – elfoglalja a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki székét. A megfelelő embert a megfelelő helyre! Inkább az Oxfordot megjárt és forradalmi lelkesedéstől túlfűtött Hajnalt, mintsem egy túlbuzgó mérnököt vagy mérlegképes könyvelőt!

Persze semmi nincs veszve, az ifjú politikus – mellesleg az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje – újfent beült az iskolapadba, az ELTE jogi karának elsőéves hallgatójakét iparkodik. S ugyan Gorcsev Ivánt már semmiképpen nem tudja lekörözni, azért a makaó nevű kártyajátékban még sok sikert arathat. Akár a BKK felügyelőbizottságánál magasabb polcokon is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére