Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Ha nyer is az ellenzék 2022-ben, az antiorbánizmus fél évvel később már nem lesz elég”

888.hu

2021.07.09. 18:30

A telexesek megkérdezték Csizmadia Ervint politológust, hogy hogyan látja az ellenzéki együttműködést, kormányzóképesek lehetnek-e egy esetleges győzelmet követően. Vélhetően nem ezekre a válaszokra számítottak...

 

A telexesek megkérdezték a politológust, hogy hogyan látja az ellenzéki együttműködést, kormányzóképesek lehetnek-e. Csizmadia Ervin úgy fogalmaz, hogy hiányolja az ellenzékben a a közös ideológiai tartalmat és a személyi tényezőt.

az ellenzéknek nyilvánvalóan szüksége van egy egyszemélyi vezetőre, aki integrál és képes víziót is megfogalmazni.”

Hozzáteszi, hogy ő ilyet pillanatnyilag nem lát, bár Karácsony Gergely szerinte a többieknél nagyobb lehetőségekkel rendelkezik.

Csizmadia Ervin úgy látja, hogy addig, amíg az ellenzék szerint a problémát Orbánnak hívják, és nem lesz szélesebb spektruma a témáknak, „addig az ellenzék joggal gondolhatja, hogy elég antiorbánistának lennie”. Azonban úgy véli, hogy az ellenzéknek inkább elő kellene jönnie olyan kulcstémákkal mint a Nyugathoz való viszony, egyenlőség és egyenlőtlenség itthon és az országok között, vagy a hierarchia a nemzetközi életben.

El kellene tudniuk magyarázni, hogy milyen viszonyt szeretnének a Nyugattal kialakítani, mit gondolnak valójában a föderalizmus és a nemzetállam viszonyáról.”

Ezt hívhatjuk víziónak is – teszi hozzá.

Elmondta, hogyha az ellenzék 2022-ben nyer, az antiorbánizmus fél évvel később már nem lesz elég.

A politológus elmagyarázta az újságírónak, hogy mi fog történni, ha nyerne az ellenzék:

megfordul a képlet, ugyanolyan lesz a hangulat, mint ma, a kormányra kerülő „igazi” liberális demokraták, akik a nemzetegyesítés programjával jönnek, hamarosan látni fogják, hogy nem fogják tudni egyesíteni a nemzetet.”

Ugyanis nincsenek hozzá eszközeik, és nincs megfelelő civil támogatásuk. Hozzáteszi, hogy „az önmagában kevés, hogy váltsuk le a populizmust, és jöjjenek az igazi liberális demokraták”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére