Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Karácsony megteszi a feljelentést, akkor Budai elhiszi, hogy nem tudott a Városháza eladásáról...

Horváth K József

2021.11.23. 14:10

A Városháza-gate-tel kapcsolatban továbbra sem tudatott semmi újat a nyilvánossággal sem Karácsony Gergely, sem Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök, a főpolgármester közeli ismerőse, nagy támogatója. A helyzet jelenleg úgy áll, hogy a látszat ellenére Karácsony szerint nem akarják eladni a Városházát.

 

Még mielőtt elmélyednénk Karácsony és Bajnai Gordon témánkba vágó releváns nyilatkozataiban, olvassuk el Budai Gyula ügyvéd álláspontját az üggyel kapcsolatban. Ezúttal nem fűzünk kommentárt a történethez, mindenki azt a következtetést vonja le az idézetekből, amely szíve szerint a legközelebb áll a valósághoz.

Budai Gyula a Kossuth rádióban egyebek mellett ezeket mondta: „Valamit mondani kell, mert én tettem két büntetőfeljelentést. Jelen pillanatban még 12 olyan, ingatlannal kapcsolatos dokumentáció van nálam, ami szintén ehhez az időszakhoz köthető. Ugyanazok a szereplők az értékesítéssel kapcsolatban. Ezekben is meg fogom tenni a jogi lépéseket. Előbb-utóbb Karácsony Gergelyt a nyomozóhatóságok meg fogják kérdezni. S ha megkérdezik, akkor nem mondhatja azt, hogy ő nem tud semmiről. Tehát neki valamit mondania kell. Azok a konkrét tények, hogy a Kiss Ambrus, a Tordai Csaba ott vannak az ő közelében, és hogy Bajnai Gordon megjelenik a színtéren, az teljesen egyértelműen azt bizonyítja, hogy itt mindenki tudott mindenről, s valóban, a jelenlegi fővárosi vezetés a Városházát el akarta adni.”

Bajnai Gordon Anonymus hangfelvételén mondja: „Én nagyon sok embert ismerek ott, aki ott ül. Egy részük az én kollégám volt a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy kormányban dolgozó emberek voltak. Sokat pedig én ajánlottam oda, a tehetségük miatt.” Hozzáteszi, hogy Karácsony Gergely főtanácsadójával, Tordai Csabával egyeztet a Városháza eladásáról. Bajnai: „Én annyit tudok tenni, hogy jelzem a Tordainak, hogy én úgy hallottam, hogy van szándék továbbra is. Ő a főtanácsadója a főpolgármesternek. Ő a Miniszterelnöki Hivatalban jogász volt, amikor miniszterelnök voltam.” Bajnai Gordon arra is kitért, hogy csak a választások után lesz értékesíthető a Városháza épülete. Bajnai: „Ez az általános szándék. A politikai realitásnak pedig azt mondták, hogy szerintük április előtt, jövő április előtt, a választások előtt nem lehetne (...), mert hogy bármilyen döntés van, azt egyszerűen csak a választások miatt mindenki meg fogja támadni.”

Bajnai: „Volt már több érdeklődő. Úgy gondolják, hogy a legtöbb magyar szereplőnek nincsen képességük. Most így mondom (...), megcsinálják. De ők szeretnék ezt meglépni.”

Amikor Karácsonytól azt kérdezték, hogy Bajnai milyen felhatalmazással tárgyalt a Városháza eladásáról, ő válasz helyett inkább orosz titkosszolgálati módszereket emlegetett a Városháza eladása kapcsán a Hír TV Híradójában.

Karácsony: „Nem az a kérdés szerintem, hogy mi hangzott el ezen a tárgyaláson, hanem hogy miért volt ilyen tárgyalás, és hogy hogyan készülhet hangfelvétel egy ilyen tárgyalásról.”

Budai Gyula a Facebook-oldalán azt írta: „Főpolgármester úr! Most, hogy már a nyilvánosságra került hangfelvételek alapján tudjuk, és Ön is tudja, hogy kik tárgyaltak a Városháza eladásáról befektetői körökkel, ideje lenne cselekednie. Semmi mást nem kellene tennie, mint besétálni a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, és ott feljelenteni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, Tordai Csabát, aki az Ön jogi főtanácsadója, és Barts J. Balázst a Vagyonkezelő vezérigazgatóját! A hangfelvételek alapján ők ezer százalék, hogy benne voltak, és tudnak mindenről. Dupla vagy semmi! Amennyiben megteszi a büntető feljelentést, elhiszem, hogy nem tudott a Városháza eladásáról. Ha mégsem, akkor Ön is benne van nyakig főpolgármester úr! Na, akkor lássuk: elég bátor vagy csak egy gyáva nyuszi?”

Ahogy ígértük, a történethez nem fűzünk kommentárt.

Teller Ede mondta: Döntsön a nép!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére