Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha akarod, ha nem, az ELTE-n lenyomják a torkodon a gender szakot

Nagy Gábor

2018.11.08. 16:08

Hazánk elsõ számú libsikeltetõjének, az ELTE Társadalomtudományi Karának (TáTK) oktatói nem nyugszanak.

November 14-én „szolidaritási napot és információs sztrájkot” tartanak a kar oktatói, melynek apropója, hogy az állam nem támogatja tovább a társadalmi nemek tanulmánya, vagyis a gender szak indítását a felsőoktatásban.

Jövő hét szerdán a TáTK-n minden órát megtartanak, de ezeken nem a tananyagról, hanem a nők és a férfiak közötti egyenlőtlenségek társadalmi megjelenési formáiról, és az egyetem függetlenségéről lesz szó. A kar oktatói azt is el szeretnék érni, hogy az ELTE más oktatói is csatlakozzanak a „felhíváshoz”.

Mint ismert, a kormány még a nyáron úgy döntött, hogy megszünteti a társadalmi nemek tanulmánya szakot a mesterképzések között. A Soros-egyetemen már korábban is futott a társadalmi nemek tanulmánya szak, az ELTE azonban csak tavaly döntött úgy, hogy elindítja a világ legnagyobb áltudományának mesterszakát. Természetesen senkit nem érdekelt az egész, alig volt oktató és hallgató, aki bevállalta volna a képzést.

Bár 2015 óta több szak (pl. andragógia, kulturális antropológia, alkalmazott látványtervezés, fémművesség, kerámiatervezés, biofizika, immunológia, ökotoxikológia) megszűnt vagy átalakult, leginkább érdeklődés hiányában, mégsem érdekelt senkit. Most meg azon megy a sivalkodás, hogy egyértelműen egy áltudomány tűnik el a palettáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére