Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsánynál a kiskutyám is jobban „beszéli” az emberek nyelvét

Horváth K. József

2022.10.15. 13:50

Gyurcsány ma pihen. Legalábbis eddig nem hozakodott elő újabb szörnyűséggel, nem rúgott bele a jobboldalba szokásos Facebook-bejegyzéseiben. A béke iránt így ma se vágyakozott.

 

Arra nem gondolok, hogy visszapillantott az elmúlt időszak gazember gondolataira, s elképedve böszmeségein megálljt parancsolt magának, hogy jó útra térjen. Furcsa módon nyilván azért írogatja ezeket fekete bejegyzéseket, mert azt akarja, amit a kiskutyám ma reggel, amikor értetlen pillantásokkal nézett fel rám, mert kicsit késve hajoltam le hozzá simogatásommal Jó reggelt! kívánni neki. Hogy meggyőződjön róla, hogy ma is szeretem.

Gyurcsány is azt akarja, hogy hívei közül minél többen szeressék. Ezért rugdossa a kormányt, hogy minél több támogatója legyen. Mutatva, hogy mindent jobban tud.

Vele ellentétben azonban Ferenc pápa a béke mellett beszél, Henry Kissinger, Jürgen Habermas híres – baloldali – filozófus és jogszociológus úgyszintén. A friss kutatás meg arról szól, hogy minden második magyar károsnak tartja a szankciókat Európára nézve, mert ha valaki mind több pénzt, fegyvert küld Ukrajnába, azzal meghosszabbítja a háborút. Gyurcsány tehát nemcsak a háború kezdete óta békepárti Orbán Viktornál akar ismét okosabb, hanem világhírű tudósoknál, politikusoknál, de még a Szentanyánál is.

Gyurcsány ugyanis nyilvánvalóan háborúpárti, ahogy az egész baloldal is az. A DK nem szavazta meg az Unió kérésének megfelelő törvényjavaslatokat, hogy Magyarország ne kapja meg a Kohéziós és a Helyreállítási Alapból neki járó összesen mintegy 20 ezer milliárd forintot. Hadd menjen ez a pénz is a háborúra. Háborúpártisága abból is kiderül, hogy rendszeresen megjelenő, átlagosan 300 szavas, 2000 karakteres Facebook-bejegyzéseiben egyszer sem írta le támogatólag a „béke” szót.

 

Orbán Viktor rádióinterjújában éppen pénteken mutatott rá:
„Magyarországnak nem kell elmagyarázni, hogy milyen a keletről jövő, szovjet hadsereghez köthető brutalitás, és hogy milyen lehet most harcolni az oroszok ellen, mert az ember kimegy – most, mindjárt jön október 23-a –a 301-es parcellába, akkor tudja, hogy az milyen, és még azt is mondhatjuk talán, hogy a mi Zelenszkijünket, az akkori magyar miniszterelnököt később kivégezték. (…) Tehát az én fejemben a mi ’56-os logikánk, a szabadságharc meg a béketárgyalás nagyjából egy helyen van, hiszen valahogy rá kell kényszeríteni a nagyot, az erőset, a megszállót arra, hogy föladja a terveit; ezt pedig legyőzés, katonai győzelem révén, miután a szovjetekkel álltak szemben akkor, most meg az oroszokkal, aligha lehet elérni, ezért béketárgyalás kell. Tehát van egy béketábor, ha szabad így fogalmaznom, Európában, akik ezt a logikát követik.”

Gyurcsány tehát éppen fordítva gondolkodik. Erővel akarja kikényszeríteni, hogy minél többen szeressék, hogy minél többen kövessék, támogassák alapvetően háborúpárti politikáját.

A Böszménél már a kiskutyám is jobban érzi az emberek lelkét, jobban „beszéli” az emberek nyelvét. Nem ugat, ha simogatásra van szüksége.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére