Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Horváth K. József

2022.05.28. 19:00

Vannak helyzetek, amikor szívesen használjuk a szemléltető kifejezést: a fagyi visszanyal!

 

Most pedig nagyon ez lehet a helyzet, ugyanis a gyurcsányista baloldal furfangos észjárással baloldali valódi extraprofitot okoskodott ki magának. Azzal ugyanis, hogy közös pártként indultak a választáson, s amikor elszenvedték katasztrofális vereségüket, azonnal oszlásnak indultak. A számlát nem egy parlamenti frakció után nyújtották be az Országgyűlésnek, hanem hat után, mert ugye hat párt zsúfolódott össze a szivárványkoalícióban: a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd. Még kölcsön is adtak képviselőket egymásnak, hogy minden frakcióban kijöjjön a matek.

Összefogással akartak ezek a kedves hölgyek és urak szavazatot maximalizálni, hogy az ellenzéki szavazók csak egy helyre szavazzanak, nem a különböző pártokra, mert akkor a baloldal nagyon gyenge lenne. Gondolták. Kiderült azonban, az összefogásnál azonban talán akkor sem lettek volna gyengébbek.

De ha már így hozta a sors, Gyurcsányék elhatározták, hogy előnyt faragnak a hátrányból. Kitalálták, hogy egy frakció helyett – ami a józan ész szerint járt volna nekik, hisz közösen indultak a választáson – hatban láttak munkához. Pénzügyileg ez az évszázad üzlete, gondolták, hiszen kevesebben vannak, mint az előző ciklusban voltak, a rendelkezések értelmében az állam azonban mégis hárommilliárd forinttal több juttatást kényszerül fizetni számukra. Nem véletlenül szívta a fogát minden józan magyar a hír hallatán, de nem lehetett mást csinálni.

Ez hatalmas pénz, ez az igazi pazarlás. Mondjuk ki, ez az igazi extraprofit.

De nem azért mondta az MSZP-s Jámbor András, hogy a „fideszesek okosabbak nálunk”, mert valami olcsó poént akart megröptetni.

 

Nézzük csak, mit jelentetett meg Kocsis Máté frakcióvezető közösségi oldalán:

A háború, az energiaválság és a kockázatos brüsszeli politika veszélyezteti a háztartások rezsiköltségeit. Most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól, ezért rezsivédelmi alapot hozott létre a kormány. A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a hárommilliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.”

 

Erre mondjuk Gyurcsányék önszántukból is tehettek volna javaslatot, de nem tették. Ők ugyanis egyáltalán nem féltik a háztartások rezsiköltségét, a választók megélhetése részükről le van ejtve, s az sem érdekli őket, hogy a magyarok fizetik a háború árát. Sőt! Talán még örülnének is neki, mert azt remélik tőle, hogy a választók berágnak Orbánra a megemelkedett rezsi miatt, s megkönnyítik Gyurcsányéknak a hatalom megszerzését.

„Egy lószart, mama!” – idézhetjük a Böszme őszödi beszédének egy mondatát.

 

És láss csodát: a fideszesek tényleg okosabbak a baloldalnál. Gyurcsányék a Nyugati Fényben már közreadták, hogy a Kocsis Máté által jelzett jövő heti javaslatot „a vészhelyzet meghirdetése miatt egy rendeletben könnyedén átvihetik”.

Azaz várhatóan volt hárommilliárd, nincs hárommilliárd. Van helyette cumi. Vagy ahogy mondtuk az elején: a fagyi visszanyal.

Mi több, így igazságos.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére