Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Horváth K. József

2022.05.28. 19:00

Vannak helyzetek, amikor szívesen használjuk a szemléltető kifejezést: a fagyi visszanyal!

 

Most pedig nagyon ez lehet a helyzet, ugyanis a gyurcsányista baloldal furfangos észjárással baloldali valódi extraprofitot okoskodott ki magának. Azzal ugyanis, hogy közös pártként indultak a választáson, s amikor elszenvedték katasztrofális vereségüket, azonnal oszlásnak indultak. A számlát nem egy parlamenti frakció után nyújtották be az Országgyűlésnek, hanem hat után, mert ugye hat párt zsúfolódott össze a szivárványkoalícióban: a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd. Még kölcsön is adtak képviselőket egymásnak, hogy minden frakcióban kijöjjön a matek.

Összefogással akartak ezek a kedves hölgyek és urak szavazatot maximalizálni, hogy az ellenzéki szavazók csak egy helyre szavazzanak, nem a különböző pártokra, mert akkor a baloldal nagyon gyenge lenne. Gondolták. Kiderült azonban, az összefogásnál azonban talán akkor sem lettek volna gyengébbek.

De ha már így hozta a sors, Gyurcsányék elhatározták, hogy előnyt faragnak a hátrányból. Kitalálták, hogy egy frakció helyett – ami a józan ész szerint járt volna nekik, hisz közösen indultak a választáson – hatban láttak munkához. Pénzügyileg ez az évszázad üzlete, gondolták, hiszen kevesebben vannak, mint az előző ciklusban voltak, a rendelkezések értelmében az állam azonban mégis hárommilliárd forinttal több juttatást kényszerül fizetni számukra. Nem véletlenül szívta a fogát minden józan magyar a hír hallatán, de nem lehetett mást csinálni.

Ez hatalmas pénz, ez az igazi pazarlás. Mondjuk ki, ez az igazi extraprofit.

De nem azért mondta az MSZP-s Jámbor András, hogy a „fideszesek okosabbak nálunk”, mert valami olcsó poént akart megröptetni.

 

Nézzük csak, mit jelentetett meg Kocsis Máté frakcióvezető közösségi oldalán:

A háború, az energiaválság és a kockázatos brüsszeli politika veszélyezteti a háztartások rezsiköltségeit. Most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól, ezért rezsivédelmi alapot hozott létre a kormány. A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a hárommilliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.”

 

Erre mondjuk Gyurcsányék önszántukból is tehettek volna javaslatot, de nem tették. Ők ugyanis egyáltalán nem féltik a háztartások rezsiköltségét, a választók megélhetése részükről le van ejtve, s az sem érdekli őket, hogy a magyarok fizetik a háború árát. Sőt! Talán még örülnének is neki, mert azt remélik tőle, hogy a választók berágnak Orbánra a megemelkedett rezsi miatt, s megkönnyítik Gyurcsányéknak a hatalom megszerzését.

„Egy lószart, mama!” – idézhetjük a Böszme őszödi beszédének egy mondatát.

 

És láss csodát: a fideszesek tényleg okosabbak a baloldalnál. Gyurcsányék a Nyugati Fényben már közreadták, hogy a Kocsis Máté által jelzett jövő heti javaslatot „a vészhelyzet meghirdetése miatt egy rendeletben könnyedén átvihetik”.

Azaz várhatóan volt hárommilliárd, nincs hárommilliárd. Van helyette cumi. Vagy ahogy mondtuk az elején: a fagyi visszanyal.

Mi több, így igazságos.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A hatóságok nem zárják ki a terrorgyanút.

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére