Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék számára meg sem történt az úzvölgyi magyarellenes támadás

Forisek Ádám

2019.06.10. 11:58

Újabb leckét kaptunk abból, hogy a DK számára mennyit jelent a határon túli magyarok ügye: tudomást sem vesznek róla.

Azt már sejthettük, hogy ha egy katonai temetőben a hősi halottak sírját élőlánccal védő székelyekre rátámadnak a román szélsőségesek, akkor arra a magyarországi ellenzék képtelen józan ész által diktált reakciót adni. Karácsony Gergelynek sem sikerült, emlékezetes, hogy ő például székely lobogó helyett LMBTQXYZ-zászlót helyezett ki a zuglói polgármesteri hivatal épületére.

Nem marad el az ő teljesítményétől azonban a Demokratikus Koalícióé sem, ugyanis egyetlen politikusuk sem reagált arra még a Facebookon sem, hogy Úzvölgyében mi is történt. Sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára, sem Vágó István nem tartotta szóra érdemesnek azt, hogy a magyar katonák sírjait meggyalázták, az őket védőket pedig kövekkel dobálták meg.

De legalább következetesek a DK-sok abban, hogy a velejükig magyarellenesek. Ez határozta meg gondolkodásmódjukat akkor is, amikor még szocikként kormányon voltak (2004-ben a népszavazáson Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nyíltan elutasította a kettős állampolgárságot), majd ellenzékben is, amikor elvették volna a határon túliak szavazati jogát.

Adalék, hogy Brüsszel részéről szintén nem érkezett semmilyen érdemi reagálás az úzvölgyi eseményekre. Gyurcsány pártja láthatóan beállt a sorba, ha már egyszer a „legeurópaibb” pártként aposztrofálják magukat. Nem baj, legalább képet kaphatunk arról, mit jelent Gyurcsány Ferencék számára az európaiság: azt, hogy az őshonos kisebbségek ügye egyszerűen nem létezik, a határon túli magyarokat meg le lehet sajnálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére