Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék még gazdasági katasztrófával fenyegető helyzetben sincsenek a magyarok pártján

Horváth K. József

2022.10.20. 14:00

Az állam- és kormányfők mai brüsszeli ülésén a feszültség nyilvánvalóan tapintható. A magyar miniszterelnök az emberek pártján áll, Ursula von der Leyen bizottsági elnök pedig még tegnap is az ársapkák mellett érvelt, noha tudja jól, hogy ez egyet jelent azzal, hogy Oroszország leállítja a gázexportot Európa számára.

 

Ha pedig az orosz gáz kis mértékben sem érkezik az öreg kontinensre, akkor tovább drágul a már ma is szinte megfizethetetlen energia, miközben a tél még meg sem érkezett. A gázszámlákkal birkózó magyarok pedig aggódnak, hogy az esetleges további áremelések miatt a kormány nem fogja tudni tartani azt a havi 181 ezer forintos támogatást, amelyet a kabinet minden magyar családnak biztosít az energiaszámlák könnyebb kifizetéséhez.

„Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról Magyarország számára jelenlegi formájában gázembargót jelent. Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!”
írta tegnap Orbán Viktor a Facebookon. A kormányfő nyilván nem véletlenül használt erős kifejezéseket. Pontosan tudja ugyanis, hogy a szankciók egyet jelentenek Magyarország számára – ahogy korábban fogalmazott – a gazdasági atombombával. Gyárak, üzemek bezárásával, a munkanélküliség megugrásával, az infláció további emelkedésével.

„A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” – hirdetik a Nemzeti Konzultáció plakátjain a gazdasági katasztrófát jelképező bombák, amelyek Orbán Viktor tárgyalási pozícióit igyekeznek erősíteni.

Az, hogy az Unió brüsszeli vezetése mennyire buborékban él, mennyire nem akar tudomást venni a mintegy 450 millió európai ember életkörülményeinek szankciók miatti romlásáról, azt jól példázza Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő gúnyplakátja a magyar kormány tájékoztatójáról, amelyben szélsőségen ellenséges hangnemben beszél arról, hogy Magyarország megkérdezi az emberek véleményét a szankciókról. Azt írta a Twitteren:
„Botrányos: a magyar kormány azt mondja a polgárainak, hogy az EU meggyilkolja őket … miközben aktívan a terrorista Putyin oldalán áll. Meddig hagyjuk, hogy ez menjen? Ne adjunk EU pénzt és szavazati jogot azoknak, akik az EU-t pusztítják!”
– fenyegetőzött a képviselő. Az, hogy közben arra sem volt képes, hogy a kormány akaratát tartalmazó plakátot tegyen közzé illusztrációnak, ne a Magyar Kétfarkú Kutya Pártét, ezt most hagyjuk.

A lényeg az, hogy éppen az Unió vezetőinek akarata érvényesülését védi a polgárok érdekeinek támogatásával szemben. Az EU elpusztításától retteg, amit semmi nem fenyeget jobban, mint saját maga, miközben az EU által elhibázott politikája miatt szenved 450 millió európai polgár, akiket az Uniónak szolgálnia kellene. Helyette globalista gazdasági érdekek által motivált szankciókat hoznak Oroszország ellen, amelyek kudarca eddig már többszörösen bebizonyosodott. Az európai sorozatos tüntetések hangosan figyelmeztetnek erre.

Ezt a folyamatot akarja Orbán Viktor ma jó irányba fordítani, emberközpontúvá változtatni.

Mit tesz ebben a helyzetben a magyar baloldal? Az ember azt remélné, hogy nekik – ahogy mindig mantrázzák – tényleg a választó a fontos. Hogy ezerrel támogatják Orbán Viktort.

Közben egy frászt. Gyurcsány és árnyékkormánya Pécsen haknizik, s azzal van elfoglalva, hogy tagokat toborozzon a DK számára. A Momentum pedig a Nemzeti Konzultáció íveinek összegyűjtésén fáradozik, hogy azokat brikett formájában juttassa el a választóknak. Jelezve, hogy nekik sem számít egy picit sem a magyarok véleménye. Az LMP eleve téves lépésnek minősítette a Nemzeti Konzultációt és figyelemelterelésként most úgynevezett zöldkonzultációt indít, amelyben szerinte valódi kérdéseket akar feltenni.

Ha a baloldal számára az a kérdés, hogy kit kövessenek: a közismerten magyargyűlölő Guy Verhofstadtot vagy a nemzeti érdekekért a végsőkig kiálló Orbán Viktort, akkor a fenti esetek jól példázzák az általuk adandó választ. A baloldal gazdasági katasztrófával fenyegető helyzetben sincs még véletlenül se a magyarok pártján. Csak a saját politikai pecsenyéjük, hatalmi vágyaik érdeklik őket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére