Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék kimutatták foguk fehérjét: felszólították a Momentumot, hogy ne lázadozzanak Czeglédy ellen

888.hu

2019.11.09. 18:28

Nehezen megy az ellenzéki összefogás: MSZP-DK versus Momentum-Jobbik. Melyikre fogadnátok?

Mint az kiderült Újbudán és Erzsébetvárosban is Czeglédy Csaba irodáját bízzák meg az önkormányzat jogi képviseletével.

A VII. kerület új vezetője, Niedermüller Péter szerint ugyanakkor nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, hanem annak a munkának egy részét, míg a cégek átvilágítását egy másik irodára bízták. A dékás politikus szerint Erzsébetváros eddig mintegy tucatnyi ügyvédi megbízással rendelkezett, de ezeket felmondták. Czeglédy szerződése, és így a megbízás értéke egyelőre nem nyilvános, de Niedermüller szerint „természetesen minden szerződés, és az átvilágítás eredménye is nyilvános lesz” – írja az Index.

A lap megtudta, hogy hasonlóképpen látja egy másik DK-s polgármester, László Imre is. Újbuda polgármestere is megerősítette, hogy az önkormányzat a DK európai parlamenti (EP) listáján szereplő, de végül az önkormányzati választáson mégis függetlenként induló Czeglédy Csaba lesz a XI. kerület ügyvédje is. László Imre azt is elmondta, ők a teljes átvilágítási folyamatra, amelyet három hónap alatt szeretnének befejezni, Czeglédyéket bízzák meg, de sajtóügyekben is szerződnek az irodával.

A Czeglédy vezette Human Operator Zrt. ügye egyébként Decemberben folytatódik a Szegedi Törvényszéken. Bár Gyurcsány ügyvédjét az önkormányzati választásokon Szombathelyen képviselővé választották, rá is kihallgatás vár. A céghez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

A hír hallatára a Momentum elhatárolódott Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi megbízatásától. A párt azt közölte: képviselői nem tudtak előre a polgármesteri hatáskörben meghozott döntésről, amely szerint az egykori DK-s képviselő ügyvédi irodája végzi majd a két kerület önkormányzatai által kötött céges szerződések átvilágításait.

Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával”

– áll a Momentum közleményében.

Majd a Jobbik is beszállt a buliba, szerintük Czeglédy megbízása az ellenzéki együttműködés megcsúfolása.

„Ott van a pénzügyminiszterként áfa-visszatartásokkal trükköző Draskovics Tibor kinevezése a BKK igazgatósági elnökének, vagy Horn Gyula unokahúgának, az 56-os pesti srácokat nemes egyszerűséggel lefasisztázó Havas Szófiának a fővárosi bizottságba ejtőernyőzése. A sort sajnos lehetne folytatni. Orbán Viktor csak egy kávét kér” – áll a Jobbik közleményében.

Természetesen Gyurcsányék kiállnak a „régi cimbora” mellett és felszólították a Momentumot, hogy az „támogassa az elszámoltatást”.

A DK szerint Czeglédy csupán az „Orbán-rendszer egyik áldozata”. Majd jött egy kis „zsarolás” is: „a Momentumnak Mozgalomnak is értenie kell, hogy szükség van az ellenzéki pártok közötti belső szolidaritásra. Mi korábban is kiálltunk a Momentum mellett. Kiálltunk mellettük, amikor több száz milliós költségvetési csalással vádolta meg őket a NAV, vagy amikor nyakatekert és átlátszó indokkal függesztette fel állami támogatásukat az ÁSZ. És kiálltunk mellettük akkor is, mikor elnöküket, Fekete-Győr Andrást az állampárt a Kossuth téri tüntetések után vandalizmussal vádolta. Még akkor sem gondoltuk úgy, hogy fenntartásainkat kellene hangoztatnunk velük szemben, miután a pártjuknál számítógépeket foglaltak és házkutatást tartottak” – áll a DK közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére