Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány ügyesen lop malacot

Horváth K. József

2021.06.23. 19:30

Még hogy nem színjáték a baloldal előválasztási cirkusza? Még hogy nem arról szól, hogy miközben magasan lobogtatják a demokrácia zászlaját, a háttérben megállapodnak az induló jelöltekről úgy, hogy még egymást is kijátsszák, becsapják, hátba szúrják.

 

A teljesen amorális bolsi-libsi tempót Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke esetén lehet pregnánsan bemutatni. Molnárnak annyi volt a bűne, hogy pártelnökként nem mindenkivel értett egyet. Ez a Tóth Bertalan-féle vezetésnél főbűn, gondoljunk csak Szakács László esetére, aki az elnökválasztási cirkusz során sem állt a vezetővé választott Tóth–Kunhalmi kettős mögé. Számára ez azt jelentette, hogy ő is repült a pártból, így ő is a DK színeiben indul a baranyai előválasztáson.

A módszerről pedig annyit, Molnár szerint Tóth Bertalan, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc anélkül írt alá megállapodást a sorsáról, hogy ezt közölték volna vele. Molnár – mint mondja – csupán végrehajtotta azt az MSZP-vezetéstől származó kérést, hogy elfogadja a választáson való indulást, majd győzelem esetén beül a DK frakciójába. Az MSZP viszont azt mondta, a megállapodás nem kötelezte Molnárt, hogy a DK frakciójába üljön. Tóthék szerint Molnárnak az MSZP–Párbeszéd jelöltjeként – DK-s támogatás nélkül – is nyerési esélye lett volna, de ezt a megmérettetést ő nem vállalta.

A történettől feláll az ember hátán a szőr. Elvben a választók bizalmáért küzdenek, közben ott szúrják hátba egymást, ahol érik. Gyomorforgató.

Az eset nyílt beismerése annak, hogy a jelenleg öt százalék körül mozgó szocialisták egyáltalán nem biztos, hogy bejutnak a parlamentbe 2022-ben. A hírek szerint öt jelöltjüknek erre az esetre már korábban biztosítottak helyet a DK listáján: Tóthnak, Kunhalminak, Molnár Zsoltnak, Harangozónak és Hillernek. Ha Hiller egyéniben győz, akkor bővülhet a listán bejutók száma, amihez az MSZP meg is tudta szerezni a DK támogatását, ahogy Komjáthi Imre indulásához is. Molnáréhoz azonban nem, viszont ha az exelnök győz Dél-Budán, ahogy 2018-ban, akkor a DK potyán hozzájut egy újabb képviselőhöz.

Molnár azonban nem akarja lenyelni a békát, a párt etikai bizottsága előtt tisztázná, ki nem mond igazat.

Sok jóra azonban ne számítson senki, főleg ne az igazságra, mert a kézi vezérelt MSZP-ben legtöbbször az történik, amit Tóthék akarnak. S ez igaz lehet az etikai bizottság munkájára is.

A valóság az lehet, hogy az MSZP már nem a régi, nem tud olyan karriert kínálni tagjainak, mint korábban. Zárug Péter Farkas politikai elemző szerint Gyurcsány ügyesen lop malacot. A gyengülő MSZP-vel szemben megvan hozzá az ereje.

Ez azonban tisztán a pártok belügye.

Ami a választókat illeti, megint azzal kell szembesülniük, hogy egyszerűen becsapják őket. Nem az kerül be a parlamentbe, akire ők az előválasztáson szavaznak, hanem az, akit a pártvezetők kiválasztanak.

Még hogy nem színjáték – nyersebben: hazugság – a baloldal előválasztási cirkusza?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Figyelem! A versenyzők között kizárólag cisznemű hölgyek vettek részt, a többi társadalmi nem tagjai viszont nem, így a képek látványa nem fogja elnyerni a progresszív liberálisok tetszését. Ez legyen Magyarországon a legnagyobb probléma...

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Nagy öröm, hogy már a románok is tervezik bevezetni a saját gyermekvédelmi törvényüket. Vajon őket is megszólja a Hamilton-Vettel szivárványos duó?

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Egy Twitter üzenetben számolt be a hírről a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Ezért érdemes volt hajnalban kelni. Milák Kristóf újra odatette magát Tokióban, bár ezúttal csak ezüstérmet szerzett, miután a 100 méteres pillangó úszásban hajszálnyival, azaz 23 század másodperccel maradt le a szám uralkodójától, a 49.45-tel új világrekordot felállító amerikai Caeleb Dresseltől.

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Ugyan szó szoros értelemben valóban nem oltásellenes, de a keleti oltóanyagokkal szembeni hecckampánya már-már egyszerre komikus és valamelyest bicskanyitogató.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Kezdőrúgás

Kezdőrúgás

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére