Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány-show: asztalborogatás a békesség jegyében

Horváth K. József

2021.09.28. 14:30

Ahogy telik az idő, ahogy ma estére a végéhez érünk az előválasztási Gyurcsány-show első felvonásának, egyre izgalmasabb szemlélni, hogy borogatják egymásra az asztalt a miniszterelnökjelölt-jelöltek.

 

Mindez annak a fényében különösen érdekes, hogy Gyurcsány a Spirit FM-en a maga részéről békét hirdetett. „Most egy szövetségben vagyunk. Tőlem nem fog hallani ma kritikai megjegyzést. Sőt valószínűleg jövő áprilisig nem tud hallani kritikai megjegyzést a mi oldalunkon lévő pártokról, mert az a sorsunk, hogy együtt kell működni.”

Ez a rendre merő hazugságukra építő baloldalon akár azt is jelentheti, hajrá, csapjunk a lovak közé, tűz a „szövetséges pártokra”! Adjunk nekik, ahogy a csövön kifér!

Dobrev például a békesség jegyében üti Karácsonyt, aki nem akar alkotmánypuccsal polgárháborús helyzetet előidézni. Inkább az akár előválasztásokkal is járható, lassabb folyamatokban hisz, mint a leegyszerűsített megoldások hangoztatásában. Dobrev szavaival: „Karácsony Gergely forgatókönyve az előrehozott választás belengetéséről Orbán Viktor forgatókönyve, a destabilizálás forgatókönyve. A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn.”

Mit mond erre a békesség jegyében Karácsony: „Magyarországot ki kell vezetni az Alaptörvény kalodájából, erre vannak megoldások. Lehet például olyan népszavazásban gondolkodni, amit az európai partnereink, az Európai Unió intézményrendszere elfogad legitim folyamatként ennek a rendszernek a felszámolására. De az, hogy mi csak azért egy előválasztáson szerezzünk még pluszszavazatokat olyan szavazóktól, akik gyűlölik ezt a rendszert, mint ahogy én is, és egyszerű és gyors válaszokat akarnak, ezzel félrevezetjük magunkat és őket. Ez nagyon rossz politika, és ezt nem ajánlom senkinek.”

Csak zárójelben: amit Karácsony javasol, az éppúgy a jogállam lábbal tiprása, mint Dobrev javaslata. Azzal a különbséggel, hogy ezt a sunyi, népszavazásos, elnyújtott, de változatlanul törvénytelen verziót – nem meglepő módon – már a külső erő, az Európai Unió is támogatná. Milyen alapon, tessék mondani?

Szintén a békesség jegyében itt egy másik Karácsony-idézet: „Ha valaki lehazudja, hogy offshore cégben érintett (Ráczné Földi Judit, DK), az nem lehet az ellenzék jelöltje. És ha valaki [egy jobbikos jelölt] egy holokausztmúzeumban nyilvánvalóan olyan karlendítést mutat be, amely a legrosszabb időket idézi, és hiába tagadja le, hogy a fotókészítő elismeri, hogy nem integet, hanem bizony ez egy náci karlendítés volt, akkor ezek az emberek nem lehetnek az ellenzék jelöltjei.”

Vadai Ágnes üzenete annak a Karácsonynak, aki – saját szavai szerint – már látta azt a cégbírósági kivonatot, amelyen tulajdonosként szerepel Földi Judit: „Gergő, nekem nagyon fura, hogy meg sem várod a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeled. Hát ez nehezen fér össze azzal a demokráciafelfogással, amit az ellenzék eddig képviselt.” (Kérdés, mit vizsgál az etikai bizottság, ha Karácsony már látta a cégkivonatot.)

Jakab válaszában pedig magasról tesz a morálra, minden szavából a hatalom iránti olthatatlan vágy sugárzik. Ezt bírta mondani: „Ha ma lennének a választások, Farkas Péter Barnabás Ózdon és környékén 6 százalékkal verné meg a Fidesz jelöltjét. Erre Budapest főpolgármestere arra szólít fel, hogy vonjam meg a támogatásomat a vidéki jelöltünktől, mert előkerült róla egy régi fénykép, ahol szerinte kart lendít. Eszemben sincs megvonni a támogatásomat! (...) Aki képes legyőzni a Fideszt, azt minden erőmmel támogatom!”

A káosz tehát már így is jól látszik. Azok akarnak kormányozni, akik még egy előválasztást sem tudnak szakszerűen megszervezni, technikailag hibátlanul lebonyolítani, s tisztességes versenyben kiválasztani a legrátermettebb jelölteket. Látnivaló, hogy Gyurcsány békére intő mondatai fabatkát sem érnek. Álszemérmes, hazug ömlengések a jóról, a szövetségről az összetartásról, ami sohasem jellemezte a baloldalt. Legfeljebb a falazás. Látjuk, a hatalomért versengő „szövetségesek” legszívesebben megfojtanák egymást egy kanál vízben.

Gondolják, hogy ezek után lehet még fokozni a bornírtságcunamit? Képzeljék: lehet! Az ATV ugyanis tegnap A nap híre című műsorban megkérdezte a nézőket: Önt zavarják az ellenzéki pártok közötti viták az előválasztáson? Nemmel válaszolt a nagy többség: 72%, kisebbségben maradt a józanság: 28%.

Fohász: Isten óvja meg az országot, hogy az embertelenség újkommunista erői újból visszajöjjenek a hatalomba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére